Musemić: Forma uoči derbija ne znači ništa, brine me težak teren

Radiosarajevo.ba
Musemić: Forma uoči derbija ne znači ništa, brine me težak teren
Fudbalski klub Sarajevo sutra će na stadionu Grbavica u 16. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine gostovati kod gradskog rivala Željezničara.

Danas je u prostorijama kluba iz Titove 38b održana press konferencija na kojoj su se prisutnim predstavnicima medija obratili Husref Musemić i kapiten Marko Mihojević.

"Želio bih svim građanima čestitati Dan državnosti. Kada je derbi u pitanju sve je ispričano. Nas interesuju samo bodovi, još ako su to bodovi protiv vječitog rivala i konkurenta za vrh tabele onda još više dobivaju na vrijednosti.

Mene brine vremenska prognoza i težak teren, ali kako bude nama, tako će biti i njima. Želim da sve bude u najboljem redu, kako na terenu, tako i na tribinama. Naravno želio bih da se naši navijači raduju na kraju utakmice.

Sutra se sastaju dvije ekipe, jedna je najviše dala, jedna najmanje primila. Mi uvijek pokušavamo da postignemo što više golova, igramo na gol više. Sutra igramo protiv ekipe koja je kako i statistika pokazuje odlična u defanzivi.

Ne zavisi sve od nas. Ima tu bezbroj faktora koji mogu utakmicu okrenuti i na ovu i na onu stranu. Mislim da su igrači povratili samopouzdanje s dobrim igrama i bodovnim saldom. Nismo preopterećeni kao prije 7-8 kola. Nema više pritiska kao prije mjesec ili dva. Ko je u boljoj formi, to je segment koji nije odlučujući u derbiju", rekao je Musemić.

Nakon Musemića medijima se obratio i Marko Mihojević.

"Očekuje nas još jedan praznik fudbala u Sarajevu. Atmosfera u ekipi je odlična, vratili smo samopouzdanje. Očekuje nas teška utakmica i zahtjevan teren, a očekujem da obradujemo naše navijače", rekao je Mihojević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije