Mundijal u Kataru: Poljska rutinski savladala Saudijsku Arabiju

3
Radiosarajevo.ba
Mundijal u Kataru: Poljska rutinski savladala Saudijsku Arabiju
Foto: Anadolija / Saudijska Arabija-Poljska

Wojciech Szczesny i reprezentacija Poljske uspjeli su da zaustave razigranu selekciju Saudijske Arabije, te je u drugom kolu grupne faze Mundijala savladaju sa 2:0.

Szczesny je briljirao na golu Poljaka na ovom meču, odbranio je i jedan jedanaesterac, te je zasigurno jedan od glavnih junaka ove pobjede. Strijelci su za Poljsku bili Piotr Zielinski i Robert Lewandowski, te sada ova selekcija ima 4 boda, dok je Saudijska Arabija ostala na 3.

Večeras svoj meč igraju Meksiko (1 bod) i Argentina (bez bodova), a sve ovo obećava nam veliku dramu u trećem kolu…

Salkić o sjednici NSRS: "Njihov cilj je dehumanizacija Bošnjaka, situacija može izmaći kontroli"

Salkić o sjednici NSRS: "Njihov cilj je dehumanizacija Bošnjaka, situacija može izmaći kontroli"

Bez golova na Mundijalu: Lewandowski nije pogodio s bijele tačke, Ochoa heroj Meksika

Bez golova na Mundijalu: Lewandowski nije pogodio s bijele tačke, Ochoa heroj Meksika

Nošeni historijskom pobjedom nad Argentinom u prvom kolu, igrači Saudijske Arabije energično su ušli i u ovu utakmicu, te su bili bolji rival na terenu.

Prvi put su zaprijetili u 13. minuti, ali je Szczesny odbranio jedan sjajan šut koji je išao pod prečku. Igralo se i grubo na otvaranju utakmice, a u prvih dvadesetak minuta pokazana su već četiri žuta kartona.

Do prve prilike Poljska stiže u 25. minuti. Bielik nakon kornera šutira glavom, a loptu na putu ka mreži zaustavlja neko od defanzivaca Saudijske Arabije.

Do vodstva Poljska stiže u 39. minuti. Odigrali su dobru akciju, na kraju je Lewandowski povratnom loptom našao Zielinskog, koji je zakucava pod prečku za 1:0.

Mogli su se Saudijci brzo vratiti jer im je u 44. minuti dosuđen penal, ali šut Al Buraidija s bijele tačke brani Szczesny, koji potom zaustavlja i još jedan pokušaj igrača Arabije sa svega par metara…

Nastavili su Saudijci s dobrom igrom i u drugom dijelu, a u 55. minuti sjajnu šansu propušta i Al Dawsari, kojeg zaustavlja fantastični Szczesny.

/ Anketa

Ko će biti novi prvak svijeta na Mundijalu u Kataru?
Rezultati

U 63. minuti je Milik mogao udvodstručiti prednost Poljske, ali je nakon ubačaja s lijeve strane zatresao prečku.

Dvije minute poslije Lewandowski je u šansi, ali on pogađa stativu i Saudijci ponovo imaju dosta sreće, piše SCsport.

Kazna za promašaje Saudijaca stiže u 82. minuti, kada Lewandowski golom za 2:0 stavlja tačku na utakmicu i rješava pitanje pobjednika.

Na licu Lewandowskog su se nakon gola mogle vidjeti i suze, što dovoljno govori o tome pod kakvim je on bio pritiskom nakon promašenog penala u prvom kolu protiv Meksika (0:0). Bio je to i Lewin prvi gol na Mundijalu u karijeri…

Svjetsko prvenstvo, 2. kolo:

Poljska – Saudijska Arabija 2:0 (Zielinski 39’, Lewandowski 82’)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije