Kompanije / Mozzart podržao FK Mošćanica: Dresovi stigli u pravi čas

04. 04. 2022. u 16:37:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

U sarajevskom Fudbalskom klubu Mošćanica već 13 godina igraju kvalitetan fudbal, a trikovima između golova uče i mlade fudbalere u svom omladinskom pogonu…

Trenutno su sedmi na tabeli Druge lige Federacije što im je najbolji plasman do sada. Taj uspjeh uspjeli su da ostvare igrajući već duže vrijeme u jednoj garnituri dresova, pa im je donacija nove opreme iz kompanije Mozzart stigla baš u pravi čas!

"Hvala na donaciji, mnogo nam znači što imamo dvije nove garniture opreme za domaće i gostujuće utakmice", kaže Mugdin Memić, sekretar FK Mošćanica Sarajevo.

Mozzart podržao FK Mošćanica - undefined

Foto: Mozzart: Mozzart podržao FK Mošćanica

Klub je osnovan 2009. godine, a trenutno broji 98 članova. Osim seniorskog, imaju i omladinski pogon koji čine pretpioniri i pioniri…

Dok se seniori takmiče u grupi Centar Druge lige Federacije, omladinci igraju protiv svojih vršnjaka u Kantonalnoj ligi Sarajevo.

Ambicija ekipe koja je obukla dresove sa znakom „M“ je da opstanu u svojoj ligi i da omasove klub što većim brojem talentovanih mladih fudbalera.

Podršku u radu pruža im Opština Stari Grad, Grad Sarajevo, te Kanton… Međutim, oslanjaju se i na samofinansiranje kroz naplatu članarina, kao i pomoć prijatelja kluba među kojima je sada i kompanija Mozzart.

Oprema ovom klubu stigla je u okviru tradicionalne akcije "Novi dresovi za nove šampione". Regionalni lider u priređivanju igara na sreću do sada je novim dresovima usrećio više od stotinu klubova širom BIH, a tu plemenitu misiju će nastaviti i u budućnosti…


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA