Mourinho se vraća na Old Trafford, derbi kola je duel bivših europskih prvaka

Radiosarajevo.ba
Mourinho se vraća na Old Trafford, derbi kola je duel bivših europskih prvaka
Twitter / Drama u prošlogodišnjem duelu Ville i Liverpoola

Današnji raspored 4. kola Premiershipa donosi dva zanimljiva susreta. Na Old Traffordu igraju Manchester United i Tottenham, ekipe koje nisu previše uspješno startovale u novoj sezoni. I "Đavoli" i "Pijetlovi" su zabilježili po jednu pobjedu, i to u gostima, no povratak Josea Mourinha u Manchester sigurno će privući dosta pažnje.

Nakon što je krajem prošle godine preuzeo Tottenham, slavni Portugalac je prvi poraz doživio upravo od svog bivšeg kluba (1:2) na Old Traffordu u utakmici odigranoj 4. decembra, pri čemu je dvostruki strijelac bio Marcus Rashford.

Meč Manchester United – Tottenham počinje u 17.30 sati, a direktno ga prenosi Sport Klub 1.

Kladionica Mozzart tipuje da Manchetser United ima blagu prenost, pa je tako na trijumf gostiju daje kvotu od 2.05.

No, oni koji vjeruju u pobjedu Tottenhama mogu odlično zaraditi jer je kvota čak 3.60.

Ostatak ponude na ovu utakmicu, na kojoj se očekuje i mnogo golova - može pogledati na OVOM linku.

No, pravi derbi kola je okršaj Aston Ville i Liverpoola na "Villa Parku" jer su nakon dugo vremena oba bivša europska prvaka pri vrhu tabele. Dok se to za Liverpool i očekivalo, ugodno iznenađenje je stopostotan učinak ekipe Deana Smitha - dvije pobjede u dvije utakmice.

Još se pamti drama u prošlosezonskom duelu u Birminghamu: Aston Villa je dugo vodila golom Trezegueta (24), tek u 87. minuti izjednačio Robertson, da bi u četvrtoj minuti sudijske nadoknade Sadio Mane donio pobjedu Liverpoolu. Ovakav rasplet nije moguć u današnjoj utakmici jer je Mane pozitivan na koronavirus i neće igrati…

Meč Aston Villa – Liverpool počinje u 20.15 sati, a direktno ga prenosi Sport Klub 1.

   

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

   

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije