Mourinho se izvukao, Kovač i Kraljevi doživjeli katastrofu

Radiosarajevo.ba
Mourinho se izvukao, Kovač i Kraljevi doživjeli katastrofu
Foto: EPA / Niko Kovač
Tri vjerovatno najveća europska kluba večeras su na teren izašla u isto vrijeme. Velikani Real Madrid, Bayern Minhen i Manchester United igrali su svoje utakmice.

Najgore je prošao minhenski Bayern. Ekipa Nike Kovača večeras je na svom terenu ugostila Borussiju Monchengladbach, a gosti su slavili rezultatom 3:0. Golove je Borussija postigla u desetoj i 16. minuti susreta, a strijelci su bili Plea i Stindl. Konačnih 0:3 postavio je Herrmann u 88. minuti susreta.

U engleskom Premiershipu Manchester United je na svom Old Traffordu dočekao Newcastle United, a Mourinho i njegovi izabranici uspjeli su se provući. Newcastle je golovima Kenedyja i Mutoa vodio s 2:0, ali je domaćin golovima Mate i Martiala uspio izjednačiti do 76. minute. Konačnih 3:2 i veliku pobjedu za Mourinha i United donio je Sanchez u 90. minuti susreta.

Real Madrid je večeras gostovao u Baskiji kod Alavesa, a susret je na kraju završen pobjedom Alavesa rezultatom 1:0. Baskijci su do gola došli u 95. minuti susreta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije