Mourinho objasnio zašto je uživo pratio utakmicu Bayerna i RB Leipziga

J. M.
Mourinho objasnio zašto je uživo pratio utakmicu Bayerna i RB Leipziga

Milioni gledatelja koji su putem malih ekrana pratili nedjeljni derbi Bundeslige između Bayerna i RB Leipziga uočili su u gledalištu Jose Mourinha, trenera Tottenhama.

Klub iz Londona ovog vikenda je bio "slobodan" u Premiershipu, RB Leipzig je protivnik Tottenhama u osmini finala Lige prvaka, dakle ne treba otkrivati toplu vodu zašto je slavni Portugalac nedjelju predvečer proveo na Allianz Areni. Ipak, Mourinho se potrudio dati dodatno objašnjenje zašto je "potegao" do Njemačke umjesto da meč gleda na TV-u.

"Vrlo je važno da pratim ovakve mečeve uživo. Vidim i najmanje detalje, čak i za vrijeme zagrijavanja. Pratim ono što ne mogu vidjeti na TV ekranu. Vidim kako se igrači angažuju i koje pojedinačne zadatke obavljaju", rekao je Mourinho za Sky Sports.

Mourinho je objasnio da je njegovim igračima bio potreban predah, fizički i psihički, no da takav luksuz nije smio dopustiti sebi.

"Radno sam pomogao timu i došao u Munchen. Ovdje vidim neke detalje koji se ponekad skrivaju tokom igre. To je drugačija vrsta iskustva, drugačiji nivo. Nisam mogao propustiti ovu priliku", objasnio je Jose Mourinho, ne precizirajući da je "špijunirao" isključivo RB Leipzig.

Prva utakmica osmine finala Lige prvaka između Tottenhama i RB-a igra se 19. februara u Londonu, dok je revanš 10. marta u Leipzigu. U grupnoj fazi Lige prvaka Tottenham je igrao s Bayernom, klubom s kojim bi žrijeb ponovo mogao spojiti "Pijevce" u najcjenjenijem europskom klupskom takmičenju.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije