Mourinho: Dolazak Ibrahimovića je poklon za Rashforda

Anadolija
Mourinho: Dolazak Ibrahimovića je poklon za Rashforda
Menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho vjeruje da je dolazak Zlatana Ibrahimovića ovog ljeta poklon za mladog Marcusa Rashforda, napadača koji se tek razvija.

Naravno, dolazak igrača kakav je Ibrahimović naveo je britanske medije da izraze sumnju u to koliku će ove sezone minutažu imati Rashford, koji je sticajem sretnih okolnosti prošle dobio šansu i "eksplodirao", te zaslužio poziv u reprezentaciju Engleske koja je igrala na EURO 2016. No, Mourinho drugačije razmišlja.

"Slika koju Zlatan prodaje u javnosti nije prava, on je dobar momak. Sjajan je u odnosu sa mladim momcima u timu. Mislim da je dolazak Ibrahimovića u klub poklon za Rashforda. Ljudi će reći da neće igrati svaku utakmicu od početka, kao što je bilo u drugom dijelu prošle sezone, ali ovo je također poklon za dijete. Jako smo sretni što imamo Ibrahimovića za vjerovatno dvije posljednje sezone u njegovoj karijeri. U ovom trenutku nismo mogli pronaći boljeg napadača", kazao je Mourinho, prenose britanski mediji.

Ibrahimović ima 34 godine i tokom karijere je nastupao za mnoge velike klubove, kao što su Ajax, Juventus, Inter, Milan, Barcelona i Paris Saint-Germain. Osvajao je naslove šampiona u svakoj zemlji u kojoj je igrao, čak i FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo i Superkup Evrope sa Barcom, ali ni sa jednim klubom nije uspio da osvoji Ligu šampiona.

S druge strane Rashfordu je tek 18 godina i pred njim je lijepa budućnost. Definitivno će imati od koga da uči. Prošle sezone za United je odigrao 18 utakmica u svim takmičenjima i postigao osam golova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije