Mostar: Memorijalni turnir "Armanov zagrljaj" okupio sportaše iz cijele regije

AA
Mostar: Memorijalni turnir "Armanov zagrljaj" okupio sportaše iz cijele regije
FOTO: AA / Memorijalni turnir "Armanov zagrljaj"
U znak sjećanja na stradale u avionskoj nesreći u Rodoču kod Mostaru koja se dogodila na današnji dan, u Sjevernom logoru u Mostaru otvoren je prvi memorijalni turnir u futsalu "Armanov zagrljaj", koji je okupio mlade sportaše iz čitave regije.

Turnir se održava u znak sjećanja na člana Mostarske asocijacije sporta Armana Hadžiomerovića, ali i ostale koji su stradali u tragičnoj avionskoj nesreći u Mostaru koja se dogodila 13. maja prošle godine.

Prvi memorijalni turnir u futsalu Armanov zagrljaj 12. i 13. maja održava se u organizaciji Mostarske asocijacije sporta (MAS) i fondacije Armanov zagrljaj za dječake uzrasta 2008. godište. 

Okupljani mladi sportaši u spomen na tragično stradalog Armana Hadžiomerovića posebne emocije izazvali su prilikom susreta sa njegovim ocem Sanjinom Hadžiomerovićem kojem je tom prilikom uručen dres Hajduka s ispisanim imenom njegovog sina. 

"Fondacija Armanov zagrljaj sa Armanovim klubom napravila turnir na koji dolaze djeca iz Hrvatske, Crne Gore i čitave Bosne i Hercegovine. Nadam se da će turnir svake godine okupljati sve više djece koja će se družiti u spomen na Armana“, kazao je Hadžiomerović. 

Okupljana djeca u spotu i prigodan poklon od organizatora probudili su emocije i kod roditelja Luke i Lane Lovrić koji su zajedno s Armanom Hdžiomerovićem stradali u jednoj do najvećih avionskih nesreća u BiH. 

Glavna savjetnica Grada Mostara Radmila Komadina zahvalila je organizatorima na organizaciji turnira i čuvanju uspomene i sjećanje na mlade ljude koji su voljeli sport. 

"Ovo je jedna uspomene i jedan događaj koji treba da preraste u tradiciju u znak sjećanja na naše sugrađanine“, kazala je Komadina za navodeći kako se tragedija koja je Mostar "zavila u crno 13. maja prošle godine nikada neće zaboraviti kao ni sugrađani koji su živote izgubili, te da se takvo što više nikada ne smije dogoditi". 

Predsjednik MAS-a i Armanov bivši trener Dževad Habibija ističe kako je značaj turnira nemoguće opisati riječima, kao ni tragedija koja je čitav Mostar i Bosnu i Hercegovinu zavila u crno tragedijom u kojoj se stradalo pet mladih osoba. 

"Nadamo se da će kroz ovo okupljanje i dječju radost da se istakne život, jer sport i radost djece nema granica. Često se prisjetimo Armanovih poteza i moramo čuvati sjećanje na njega. Arman je bio nešto zaista posebno i to nije floskula, ja sam mu bio trener dvije godine i zaista nije lako pričati o tome“, kazao je Habibija. 

Na turnir sudjeluje šest klubova iz regije, a to su pored MAS-a gosti iz Podgorice, Hajduk iz Splita, FK Željezničar, FK Velež i NK Široki Brijeg. 

Sanel Pajević iz Fondacije Armanov zagrljaj koja je formirana nakon tragične nesreću s namjerom da pomogne djeci iz socijalno ugroženih kategorija u smislu nabavljanja školske opreme ističe da se sutra navršava godina o velike tragedije i da su rane još svježe. 

"Teško je govoriti o tome, ali se nadam da će ovaj turnir postati jedan od najznačajnijih sportskih događa u Mostaru koji će okupljati mlade generacije i trajno čuvati sjećanje na Armana“, kaže Pajević. 

U avionskoj nesreći kod Mostara 13. maja prošle godine smrtno je stradalo troje djece, a to su brat i sestra Luka i Lana Lovrić, Arman Hadžiomerović, te mladić Muhamed Sipović i pilot Ivan Karačić. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije