Mostar i Sarajevo sutra na nogama, Velež u Europi nakon 30 godina

0
Radiosarajevo.ba
Mostar i Sarajevo sutra na nogama, Velež u Europi nakon 30 godina
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Feđa Dudić, trener Veleža

U prostorijama stadiona Grbavica održana je press konferencija FK Velež povodom utakmice prvog pretkola UEFA Konfrencijske lige protiv Colerainea, a na istoj je prisustvovao Feđa Dudić, šef stručnog štaba Rođenih.

Dudić je na press konferenciji govorio pohvalno o prvom protivniku u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu.

“Specifična ekipa. U našoj ligi nemamo puno takvih utakmica i takvog stila. Probali smo kroz treninge prilagoditi se i nadam se da će biti u redu. Puno stvari ide u njihovu korist. Prekidi, dosta duela, dueli na drugu loptu… Imamo utakmicu protiv Maribora prošle godine gdje su fenomenalno izgledali, a onda smo gledali utakmicu iz maja u prvenstvu, gdje nije bilo najbolje”, rekao je Dudić, dodavši:

“Igraju u sličnom sastavu. Deset igrača iz utakmice protiv Maribora igralo je zadnje kolo. Ne mijenjaju mnogo. Veliki je trenutak pred nama. Velež je ponovo u Evropi. Nadam se da će biti uspješno i da nećemo biti samo prolaznici. Nadam se da ćemo dobre igre iz prvenstva prezentovati u Evropi i dostojanstveno se prikazati javnosti”, prenosi SCSport.

Trener mostarskog kluba ističe da njegova ekipa nije izraziti favorit u ovom duelu kvalifikacija Konferencijske lige.

“Nismo izraziti favoriti. Ne igramo sa amaterima i kuharima. Coleraine je ozbiljna ekipa. Vidjet ćete. Vidjet ćete da se radi o organizovanoj ekipi. Opasni su iz kontri.Imaju odlična krila. Doherty bi u našoj ligi jedan na jedan pravio razliku u svakoj ekipi. Bili bi u gornjem dijelu u našoj ligi. Nisu nimalo naivna ekipa. Ne samo da su izbacili Maribor prošle sezone,nego su od Motherwell ispali na penale. Prihvatit ćemo ulogu favorita i ići ćemo na pobjedu. Nećemo se lagati,ali da smo apsolutni favoriti, to ne stoji”, istakao je Dudić.

Dudić se nada da će navijači biti vjetar u leđa igračima, od kojih većina ranije nije igrala evropske utakmice.

“Vjerujem da će početak biti pod nekom tremom. Imamo 70% igrača kojima je ovo prva evropska utakmica. Nadam se da će navijači to prepoznati, pomoći i biti vjetar u leđa. Želimo maksimalno opustiti igrače, da uživaju u ovome što jeste. Sve su oni ovo zaslužili”, rekao je Dudić.

Utakmica Velež – Corelaine igra se u četvrtak u 20.30 sati na stadionu Grbavica u Sarajevu, a za ovaj susret vlada veliko interesovanje i u prodaju pušteno samo 5.000 ulaznica zbog epidemioloških mjera.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije