Mjere opreza / Šta je navijačima Veleža potrebno da u četvrtak uđu na Grbavicu?

02. 07. 2021. u 15:54:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Fudbalski klub Velež danas je i zvanično potvrdio da je dobio dozvolu da u prodaju za meč protiv Colerainea, u prvom pretkolu Konferencijske lige, pusti 5.000 ulaznica.

Od toga će se u otvorenoj prodaji naći 3.000 ulaznica jer će preostale 2.000 biti ustupljene Upravnom odboru, sponzorima i finansijerima kluba te Klubu navijača Red Army i članovima kluba koji imaju važeću člansku kartu.

Također, treba istaknuti i da će svaka osoba prilikom kupovine karte morati pokazati jednu od sljedećih potvrda: da je prebolovao korona virus u posljednjih šest mjeseci, da je vakcinisan i revakcinisan, da je vakcinisan u posljednjih 14 (četrnaest) dana bar jednom dozom vakcine, negativan PCR test ne stariji od 72h ili negativan brzi antigen test, ne stariji od 24h.

Dakle, procedura je prilično komplikovana, a navijači u komentarima nisu krili zaprepaštenje posebno kada se zna da će Pecara u isto vrijeme biti krcata

"Poznato Vam je da se utakmica prvog pretkola UEFA Konferencijske lige igra u četvrtak 08.07.2021 godine u 20.30 sati na stadionu FK Željezničar, Grbavica u Sarajevu. FK Velež je dobio odobrenje za prodaju 5.000 ulaznica. Pošto potražnja premašuje isti broj, UO FK Velež je odlučio da se ravnopravno tretira raspodjela ulaznica za članove UO, sponzore i finansijere FK Velež te KN Red Army i članove kluba koji imaju važeću člansku kartu kluba za 2020/2021. godinu. Istima će biti stavljeno na raspolaganje cca 3.000 ulaznica. Preostala količina će biti puštena u slobodnu prodaju.

Poznato Vam je da su još na snazi posebne mjere koje je uvela Vlada FBiH te smo odlukom Ministarstva zdravstva KS broj 10-33-26895/21 dužni ispoštovati sljedeće: (Izvod iz odluke Ministarstva zdravstva KS) Kupac karte dužan je da prilikom ulaska na stadion ispuni jedan od uslova, odnosno da predoči jedan od slijedećih dokumenata:

– Da je prebolovao virus COVID-19 u poslednjih 6 (šest) mjeseci i da predoči potvrdu o prebolovanom COVID-19;

– Da je vakcinisan i revakcinisan

– Da je vakcinisan u posljednjih 14 (četrnaest) dana bar jednom dozom vakcine

– Ako nije vakcinisan da posjeduje negativan PCR test ne stariji od 72h

– Da posjeduje negativan brzi antigen test, ne stariji od 24h

Molimo Vas da poštujete donešene odluke i da se prije ulaska na stadion spremite po osnovu gore navedenog uputstva. Navijači koji ne budu imali jedan od traženih dokumenata neće moći da uđu na stadion unatoč tome što posjeduju uredno kupljenu kartu.

Također Vas molimo da svojim ponašanjem u gradu koji nas prima kao svoje navijače pokažemo dostojanstvo na svakom mjestu gdje budemo boravili.

Posebno Vas molim za poštivanje uputstava službe obezbjeđenja koja će raditi striktno po uputstvima UEFA-e i odstupanja od istih će biti rigorozno kažnjavana a što nam nikako nije u interesu.

S obzirom da imamo obavezu da ispoštujemo protokole Ministarstva zdravstva i Kriznog štaba, u narednom period ćemo Vas obavjestiti o terminu prodaje karata.

Hvala Vam na razumjevanju" saopštili su iz Veleža.

Utakmica Velež – Coleraine igra se 8. jula na Grbavici od 20.30 sati, a direktan prijenos je na Face TV.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)