Juve na korak do finala: Stara torinska dama nadjačala monegašku princezu

Radiosarajevo.ba
Juve na korak do finala: Stara torinska dama nadjačala monegašku princezu
Nakon što je u utorak Real Madrid pobjedom (3:0) protiv Atletica napravio veliki korak prema finalu Lige prvaka, u drugom polufinalu susreli su se Monaco i Juventus .

Allegri je na teren protiv Monaca poslao gotovo standardan sastav, koji Juventus koristi u svim jačim utakmicama u proljetnom dijelu sezone, a u kojem igra i naš Miralem Pjanić

Monaco i Juventus od samog su početka zaigrali otvoreno, a prvu smo priliku vidjeli u 10. minuti.

Dybala i Dani Alves odlično su kombinirali po desnoj strani, Brazilac je snažno šutirao, ali je Subašić bio siguran.

Nakon toga, uslijedila je odlična šansa za Monaco. Bernardo Silva je ubacio, Mbappe sa sedam metara tukao glavom, ravno u naručje Buffona.

Veliku odbranu Gianluigi Buffon upisao je u 16. minuti. Dirar je odlično se desnoga boka pronašao Mbappea , a mlada nada francuskog nogometa samo skrenula loptu prema gostujućoj mreži, te je Buffon upisao još jednu kvalitetnu intervenciju.

Juventus je stigao u vodstvo u 29. minuti. Bila je to fantastična akcija gostiju u kojoj je sudjelovalo nekoliko fudbalera Juventusa. Dani Alves je prošao 70-ak metara, na kraju idealno petom asistirao za strijelca Higuaina.

I nastavak utakmice su bolje otvorili domaći fudbaleri. Bernardo Silva je odmah početkom drugoga dijela prošao kroz sredinu, pa odigrao za Falcaa koji je iz dobre situacije pucao ravno u Buffona. 

Juventus je poveo s 2:0 nakon što je Gonzalo Higuain zabio u 59. minuti. Opet su domaći igrači bili neoprezni, a nakon što je Bakayoko izgubio loptu, Dani Alves je idealno ubacio za Higuaina koji iz blizine pogađa za 2:0.

Leonardo Jardim pokušavao je razbuditi svoju ekipu nekim promjenama, ali Juventus je ipak preiskusan da bi si dopustio bilo kakva opuštanja u završnici dvoboja.

Monaco je u finišu imao još dvije prilike. Prvo Falcao koji u 88. minuti  nakon ubacivanja s desne strane nije uspio doći do lopte. A do gola je mogao i Germain, ali njegov udarac glavom obranio je Buffon...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije