Modrić pod istragom za lažno svjedočenje

Radiosarajevo.ba
Modrić pod istragom za lažno svjedočenje
Foto: Ilustracija / Španci ga optužuju da je u Luksemburgu otvorio fiktivnu firmu
Prema navodima iz hrvatskih medija, Luka Modrić bi uskoro mogao biti pod istragom hrvatskih državnih organa zbog krivokletstva.

Modrić je na suđenju Zdravku Mamiću 13. juna izveden u svojstvu svjedoka pred Županijski sud u Osijeku, na kojem je tvrdio da se ne sjeća spornih aneksa ugovora koje je kao igrač zagrebačkog Dinama potpisivao sa Zdravkom Mamićem.

Prema aneksu ugovora koji je navodno potpisan 2004. godine između Modrića i Mamića, Mamiću je pripao dio novca zarađenog od transfera Luke Modrića u Tottenham. Ipak, Tužilaštvo tvrdi da je aneks potpisan tek 2008. godine, pošto je transfer već dogovoren.

To je izjavio i Luka Modrić 2015. godine, a sada je svoje svjedočenje opovrgnuo riječima da se ničega ne sjeća. Modrić je također rekao da se ne sjeća ni svog debija za reprezentaciju, čime je navukao snažan gnjev domaće javnosti na sebe. 

I dok mnogi pozivaju na to da vrati kapitensku traku i čak da se oprosti od reprezentacije, Modrić će biti pod istragom za krivokletstvo odnosno lažno svjedočenje, a dokaže li mu se krivica, suočava se sa potencijalnom kaznom od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije