Luksuz na kvadrat: U kakvim vilama žive Ronaldo i Messi

Radiosarajevo.ba
Luksuz na kvadrat: U kakvim vilama žive Ronaldo i Messi
Nogometne megazvijezde Cristiano Ronaldo i Lionel Messi žive u pravim mega vilama.

Kuća portugalca u predgrađu Madrida procijenjena na više od 14 miliona eura dok je ona od Argentinca smještena u okolni Barcelone nešto skromnija - vrijedi 'tek' 12 miliona eura, izvještava Tportal.

Cristiano Ronaldo smjestio se u La Finci, mjestu u predgrađu Madrida. Svoju je vilu Portugalac 2008. godine platio sedam miliona eura, malo je preuredio pa sada vrijedi dvostruko više. Kuća ima osam spavaćih soba, dva bazena - unutarnji i vanjski - su standard, isto kao i sauna, jacuzzi, mali spa...

Tu je i potpuno opremljena teretana te još jedna manja dvorana za treninge.  Uz ogromnu terasu i prekrasan vrt u sklopu kojeg se nalazi i manje nogometno igralište s umjetnom travom te košarkaško igralište, tu je i kinodvorana za 15 osoba te soba za igranje videoigara pojačana s nekoliko flipera, stolnim nogometom, stolom za bilijar...

Na imanju je i poveća garaža u kojoj Ronaldo drži svojih dvadesetak metalnih ljubimaca, automobili su njegova velika strast.  U istoj ulici živi i njegova majka Dolores Aveiro, a tu su i njegov trener Zinedine Zidane te suigrači Gareth Bale, Karim Benzema i Sergio Ramos. Samo tri kuće dalje je i trener Atletico Madrida Diego Simeone.

U ništa lošijim uvjetima ne živi ni Leo Messi. Smjestio se u Castelldefelsu, mjestu udaljenom dvadesetak kilometara od Barcelone. 'Kućica' na brežuljku s tri je strane okružena zelenilom i visokim zidom, sve kako bi Argentinac i njegova obitelj imali malo privatnosti, a svojedobno je čak i kupio prvu kuću do svog imanja kako ga brojni znatiželjnici ne bi danonoćno opsjedali.

Cijelo je Messijevo imanje tako površine oko 7000 kvadratnih metara, a u centru je velebno zdanje s devet soba. Vanjski i unutrašnji bazeni su nešto što se podrazumijeva, kao i popratni sadržaji – spa centar, jacuzzi, teretana… I Messi ima nogometno igralište na otvorenom, ali ima i dvoranu s umjetnom travom. A ima i košarkaška igrališta – vanjsko i u dvorani! U kući je i Leova soba ispunjena dresovima koje je tijekom karijere mijenjao s protivnicima, ali i osvojenim trofejima. Tu je i soba za opuštanje s bilijarom i velikim televizorom za igranje videoigrica, a ona ujedno služi i kao kinodvorana.

U vrtu je veliki roštilj, Argentinci su poznati kao hedonisti, pa Messi svaki slobodan trenutak koristi kako bi okupio društvo i uživao u dobrom odresku sa žara. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije