? / Modrić na naslovnici srbijanskih medija: Luka finansirao hrvatske špijune u Beogradu

02. 12. 2019. u 10:18:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 44

Kapiten nogometne reprezentacije Hrvatske i veznjak Real Madrida Luka Modrić našao se na jutrošnjoj naslovnici srbijanskog lista Blic uz naslov 'Luka Modrić plaćao hrvatskog špijuna u Srbiji?'.

Ovo je predstavljeno kao novo otkriće o hrvatskoj špijunskoj mreži u Srbiji. Inače, Srbiju ovih dana potresa špijunska afera za koju tamošnji mediji optužuju hrvatsku Sigurnosno-obavještajnu agenciju da je stvorila obavještajnu mrežu.

U članku stoji da je navodno Modrić “pristao financirati cijelu ovu špijunsku operaciju SOA-e u Srbiji jer ga je Kraljević optužio da je lažno svjedočio protiv Zdravka Mamića”.

Naslovnica Blica - undefined

Foto: Printscreen: Naslovnica Blica

Hrvatska Sigurnosno-obavještajna agencija (SOA) oštro je u saopćenju odgovorila srbijanskoj sigurnosnoj službi BIA-i koja je objavila kako je podnijela kaznenu prijavu protiv hrvatskog državljanina zbog špijunaže u korist Hrvatske.

SOA je u saopćenju prozvala susjede da su konstruirala cijeli slučaj kako bi se skrenula pažnja s afera koje potresaju Srbiju, u prvom redu korupcije, šverca oružjem te navodnog pokušaja ruske sigurnosne agencije GRU da vrbuje jednog časnika Vojske Srbije.

Podsjetimo, BIA je u petak izvijestila da su u Srbiji podnesene prijave protiv djelatnika MUP-a RH Nikole Kajkića te bivšeg djelatnika MUP-a Srbije Dražena Letića zbog špijunaže po nalozima pripadnika hrvatskih sigurnosnih i političkih struktura.

NEMA KOMENTARA