Mnoge zavio u crno, a večeras sudi na Bilinom polju duel Bosna i Hercegovina - Mađarska

1
Radiosarajevo.ba
Mnoge zavio u crno, a večeras sudi na Bilinom polju duel Bosna i Hercegovina - Mađarska
Foto: EPA-EFE / Anthony Taylor

Ligu nacija fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavlja u ponedjeljak navečer, 14. oktobra, utakmicom protiv Mađarske u okviru 4. kola grupe 3 u  A diviziji. 

Selektor Sergej Barbarez i defanzivac Nikola Katić na press konferenciji pokazali da su i oni svjesni da nam je protiv Mađarske na papiru najveća šansa za pobjedu u ovoj Ligi nacija, što bi u konačnici donijelo i to eventualno treće mjesto.

Bosna i Hercegovina se do sada sa Mađarskom sastala pet puta. Dva susreta su bila prijateljska, a tri zvanična. Mađarska je ostvarila dvije pobjede, dok su tri utakmice završene remijem.

Struka uvijek treba biti na prvom mjestu: Ekspert naveo glavne uzroke katastrofe u BiH

Struka uvijek treba biti na prvom mjestu: Ekspert naveo glavne uzroke katastrofe u BiH

Bosna i Hercegovina se sa Mađarskom sastala u okviru UEFA A Lige nacija na "Puškaš Areni“ 10. septembra ove godine i taj susret je završen rezultatom 0:0.

Pomoć unesrećenima u poplavama: Džekin dres prodan za 13.000 eura

Pomoć unesrećenima u poplavama: Džekin dres prodan za 13.000 eura

Engleza Anthony Taylor će biti na centru, pomagat će mu Adam Nunn i Nick Greenhalgh, dok je četvrti sudija Darren England.

U VAR sobi sjedit će David Coote, dok će mu pomagati "engleski Grk", Constantine Hatzidakis.

Posebno se izdvaja ime glavnog sudije Anthony Taylor koji važi za veoma kontroverznog i koji je ove sezone na osam utakmica koliko je sudio u svim takmičenjima pokazao 40 žutih kartona i dosudio tri penala.

Dosta velikih finala sudio je kroz karijeru, od EFL Cupa 2015. godine, preko finala Evropskog prvenstva za igrače do 19 godine iste godine.

Arsenalu je protiv Chelseaja bio 'sretan' u tri finala (Comunnity Shield i dva FA Cupa), a sudio je i meč baraža Gruzije i Sjeverne Makedonije kada je balkanska selekcija proslavila plasman na EURO 2020.

/ Anketa

Koliko će nogometni Zmajevi osvojiti bodova u naredna dva susreta Lige nacija?
Rezultati

Tu je i meč UEFA-inog Superkupa između Bayerna i Seville, finale Lige nacija 2021. godine između Španije i Francuske, finale Svjetskog prvenstva između Real Madrida i Al-Hilala...

Posljednje veliko finale koje je sudio igralo se 2023. godine kada je bio sretan Sevilli, koja je na penale slavila protiv Rome i osvojila Europsku ligu.

Utakmica će se igrati na stadionu Bilino polje u Zenici od 20:45 sati, direktan TV prijenos možete pratiti u programima BHRT-a.

Tekstualni prijenos iz minuta u minutu možete pratiti večeras na portalu Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije