MNK Centar ostao bez plasmana u drugu fazu UEFA Futsal kupa

Radiosarajevo.ba
MNK Centar ostao bez plasmana u drugu fazu UEFA Futsal kupa
Malonogometni klub Centar iz Sarajeva bio je jedini predstavnik Bosne i Hercegovine u grupnoj fazi UEFA Futsal Kupa, u koju je došao zahvaljujući pobjedi nad prvakom Litvanije, ekipom Baltija, u kvalifikacijama za ovo takmičenje.

Italija je bila domaćin ovogodišnjeg izdanja elitnog europskog futsal takmičenja, a bh. predstavnik već drugu godinu zaredom uspješno je došao do grupne faze, osiguravši svoje mjesto među najboljim malonogometnim ekipama Starog kontinenta.

Nažalost, ekipa MNK Centar nije uspjela proći u dalju fazu takmičenja, a poraženi su u sva tri susreta koja su ovom prilikom odigrali u grupnoj fazi. U periodu od 11. do 16. oktobra bh. predstavnici igrali su protiv Sportinga CP iz Portugala, Halle-Goiika iz Belgije i Real Rietija iz Italije. U prvoj utakmici Sporting CP bio je boljI rezultatom 7:1, u drugom susretu domaći Real Rieti je slavio rezultatom 7:3, a u posljednjoj utakmici i pored dobre igre bh. predstavnika Halle-Gooik je uspio savladati rezultatom 4:3.

EkIpa koju, kako su naveli, podržava Općina Centar ipak ne može biti nezadovoljna svojim nastupom u okviru elitnog takmičenja, a za ekipu Centra su nastupali: Omerbegović, Sipović, Radmilović, Mulahmetović, Jelić, Kapo, Mršo, Salčin, Jusić, Đuderija i Handžić, a najbolji strijelac ekipe bio je Nermin Jusić sa tri pogotka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije