Mladosti ima novog trenera, igrao u Švedskoj i Španiji: Uklapa se u našu filozofiju!

Radiosarajevo.ba
Mladosti ima novog trenera, igrao u Švedskoj i Španiji: Uklapa se u našu filozofiju!
Foto: AFC Eskilstuna / Nemanja Miljanović

Nemanja Miljanović novi je trener ekipe Mladosti Doboj Kakanj, potvrdio je za SCsport.ba prvi čovjek kluba Mensur Mušija.

Miljanović je rođen u Tesliću, a veći dio igračke karijere proveo je u Švedskoj gdje je nastupao za Elfsborg. Tri sezone bio je i u Španiji gdje je nosio dres Herculesa i Salamance.

Trenersku karijeru počeo je graditi u BiH – u Krajini i Proleteru iz Teslića, a zatim je bio trener u omladinskim ekipama Elchea i Syrianskae. Potom je jedno vrijeme bio asistent u Elfsborgu, te trener prvog tima AFC Eskilstuna, gdje je obavljao i funkciju sportskog direktora.

“Istina je, Miljanović je naš novi trener. Nakon utakmice sa Tuzla Cityjem smo stupili u kontakt s njim i našli smo zajedničku riječ. Radi se o treneru koji voli mlade igrače što se uklapa u našu viziju i filozofiju, a veći dio trenerske karijere proveo je u Švedskoj gdje je sa tamošnjim klubom Eskilstunom izborio i finale Kupa.

Imao je i dobru igračku karijeru. Jedno vrijeme igrao je u Španiji, u Herculesu koji je tada bio u prvoj ligi i u vrlo jakoj konkurenciji. Bio je to period kada su za Real igrali Mijatović, Raul, Šuker, a za Barcelonu Ronaldo i Figo. Ipak, zbog povrede je morao rano zavšriti karijeru”, kazao nam je Mušija.

Iako je ekipu uprkos brojnim poteškoćama odlično vodio privremeni trener Elvedin Beganović, u Mladosti su se ipak odlučili za novog šefa struke.

Beganović će ostati u stručnom štabu. Napravio je dobar posao, ali ipak smo se odlučili da imenujemo novog trenera”, izjavio je Mušija za SCSport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije