Amar Osim uoči meča sa Mladosti iz Doboja: Favorit smo, toga se i bojim

Radiosarajevo.ba
Amar Osim uoči meča sa Mladosti iz Doboja: Favorit smo, toga se i bojim
Arhiv / Amar Osim: Ja sam najveći bh. trener, ubjedljivo!

Fudbaleri Željezničara u petom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine sutra na stadionu Grbavica dočekuju ekipu Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Trener Željezničara Amar Osim ističe da njegova ekipa, za razliku od prethodna četiri kola, u ovaj susret ulazi kao apsolutni favorit.

"Protiv Slobode smo bili favoriti, a ovdje smo apsolutni favoriti. Mladost je ekipa koja je primila najviše golova i koja je imala dosta problema u pripremi za prvenstvo. S druge strane mi smo prvi, tako da nismo bili loši do sada. Pitaćemo se više nego oni i toga se bojim, jer zadnji put kada smo u oktobru protiv njih odigrali sličan meč dobili smo jedva s 2:1", izjavio je Osim.

Ističe da evropska utakmica protiv Maccabija naredne sedmice neće imati uticaj na sastav Željezničara za sutrašnji meč, a nada se da neće imati uticaj ni na igrače.

"Trudit ćemo se da ne utiče na nas, da ne mislimo na to i da pobjedom odemo na pauzu. U tom slučaju bi nam bilo lakše i protiv Maccabija protiv kojeg nemamo šta izgubiti jer smo autsajderi. Utakmica protiv Mladosti je važna i nemamo puno prostora za grešku, jer vidjeli smo i prošle sezone da smo izgubili prvo mjesto u trenutku prekida", dodao je Osim.

Igrač Željezničara Mladen Veselinović upozorava da je protiv Mladosti potrebna potpuna ozbiljnost svih igrača.

"U prvenstvo smo dobro ušli, imamo četiri pobjede u isto toliko mečeva, ali znamo i da Mladost niti jednom nismo lagano pobijedili ovdje. Ulazimo maksimalno ozbiljno i nadam se da ćemo osvojiti tri boda. Moramo igrati oprezno i kao i svaki meč do sada dati sve od sebe da osvojimo tri boda", zaključio je nogometaš.

Susret na Grbavici igra se u petak od 19 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije