Mladost uvjerljiva protiv Tuzlaka

0
Radiosarajevo.ba
Mladost uvjerljiva protiv Tuzlaka
Foto: FK Sloboda Tuzla / S utakmice na Tušnju

Fudbaleri Mladosti upisali su vrlo važnu i lijepu pobjedu protiv Slobode rezultatom 2:0 na svom terenu u 14. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Stadion Mladosti i nakon ovog meča ostaje neosvojiva tvrđava za Tuzlake koji nikada tu nisu upisali pobjedu. Ne samo to, već je danas Mladost apsolutno zasluženo slavila protiv gostiju.

Fenomenalno su domaći krenuli u meč. Već nakon tri minute dvije prilike imao je Dedić, a posebno dobra bila je u trećoj minuti kada je iskosa bio sam ispred golmana gostiju, ali je šutirao pored gola, prenosi scsport.ba.

U 10. minuti krunisana je inicijativa. Slobodan udarac je još jednom u ovoj sezoni izveo Enes Alić i na prelijep način matirao je Golubovića za vodstvo domaćina.

Alić je nastavio igrati sjajno i u nastavku prvog dijela. Pokušao je još dva puta iz slobodnog udarca, kao i jednom iz igre sa distance, ali promjene rezultata nije bilo. Sva tri navrata Golubović je izašao kao pobjednik.

Do poluvremena izdvaja se još jedna velika prilika za Dedića, ali ni ovaj put nije uspio matirati gostujućeg golmana nakon sjajnog prodora i asistencije Hiroša. Rezultatom 1:0 otišlo se na odmor.

Ni u nastavku domaćin nije stao. Igrao se 57. minut kada je riješeno pitanje pobjednika. Dedić je šutirao, Golubović odbija do Nedima Hadžića koji se i u ovom meču upisuje u listu strijelaca.

Do kraja utakmice gosti su preuzeli nešto više posjed lopte u namjeri da učine utakmicu zanimljivijom. Izdvaja se pokušaj Jusića, ali je nakon kornera stoper šutirao pored gola.

Ostalo je 2:0 tako da je Mladost upisala vrlo važnu pobjedu kojom je do 16 bodova ove sezone, sada sa samo jednim manje u odnosu na današnjeg rivala.

FK Mladost – FK Sloboda 2:0 (Alić 10’, Hadžić 57’)

Stadion: Gradski stadion Doboj Kakanj. Gledalaca: /. Sudija: Zoran Grbić (Prijedor). Žuti kartoni: Jusić, Pezer, Kurtalić (Sloboda).

Mladost DK: Bukvić, Alić, Žulj, Lalić, Dedić, Dejanović, Mahmić, Begić, Nikolić, Hiroš i Hadžić.

Sloboda: Golubović, Jusić, Devedžić, A. Beganović, Tomašević, Kurtalić, Osmić, Pezer, Mujagić, Husejinović i Dž. Beganović.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije