Mladi Zmajevi pobijedili Lihtenštajn i zadržali prvo mjesto ispred Portugala

Radiosarajevo.ba
Mladi Zmajevi pobijedili Lihtenštajn i zadržali prvo mjesto ispred Portugala
Mlada (U-21) reprezentacija BiH zadržala je prvo mjesto u osmoj grupi kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2019. godine.

Puleni Vinka Marinovića večeras su pobijedili Lihtenštajn 4:0 u utakmici odigranoj na stadionu Rheinpark u Vaduzu pred 429 gledalaca.

Mrežu domaćina načeo je Eldar Čivić u 35. minuti, da bi u nastavku pogodili Marijan Čavar (50), Kerim Memija (71) i Amer Gojak (90).

Reprezentacija BiH igrala je u sastavu: Azir Muminović, Eldar Čivić, Marko Mihojević, Stjepan Radeljić, Darko Todorović (72. Nikola Dujaković), Ermedin Demirović, Amer Gojak, Marijan Ćavar, Demir Peco (82. Nardin Mulahusejnović), Ivan Jukić (23. Kerim Memija), Stjepan Lončar. 

Ovom pobjedom mladi Zmajevi zadržali su prvo mjesto u kvalifikacionoj grupi, a u drugoj današnjoj utakmici reprezentacija Portugala je u gostima pobijedila Švicarsku 4:2.   

Reprezentacija BiH ima 15 bodova iz sedam utakmica, a prvi pratilac je Portugal s 13 bodova iz šest mečeva.

Ove dvije reprezentacije, uz Rumuniju (12 bodova iz šest utakmica) riješit će pitanje pobjednika grupe i reprezentacije koja će igrati u baražu za Euro 2019.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije