Mladi Zmajevi nisu uspjeli: Italija slavila na kišnom Bilinom polju

0
A. S.
Mladi Zmajevi nisu uspjeli: Italija slavila na kišnom Bilinom polju
Foto: Radiosarajevo.ba / Detalj sa utakmice BiH - Italija

Nogometna reprezentacija Italije do 21 godine pobijedila je Bosnu i Hercegovinu u Zenici na Bilinom polju sa 2:1, u susretu četvrtog kola kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo.

Mladi Italijani su prije meča su bili favoriti i to su potvrdili na praznom zeničkom stadionu, gdje su pitanje pobjednika riješili još u prvom poluvremenu.

Zmajevi su na momente djelovali kao tim koji ima glavui i rep, ali je evidentno da je Italija za BiH - druga nogometna dimenzija.

U Sudu BiH ročište još traje: ‘Osnivali kompanije, udruženja, finansirali političke kampanje'

U Sudu BiH ročište još traje: ‘Osnivali kompanije, udruženja, finansirali političke kampanje'

Prvo poluvrijeme

Od prve minute Azzurri su napadali, tražili priliku za rano vodstvo.

Nakon početnih 15 minuta ispitivanja snaga, gosti su poveli u 19. minuti.

Bio je to treći uzastopni korner za Italiju. Nakon sjajnog ubačaja najbolje se snašao Calleb Ocoli i glavom postigao lijep gol - 1:0 za Italiju.

Na drugi gol nismo dugo čekali. Igrala se 27. minuta. Novi korner za Italju i novi gol. Strijelac je bio Emanuel Vignato, koji je dobro realizirao akciju i sa druge stative zatresao mrežu Nikole Ćetkovića - po drugi put.

Do finiša prvog dijela, naši su imali priliku da postignu gol, ali grešku giolmana Turatija nije iskoristio Mašić. Igrač Zrinjskog zaobišao je golmana, imao prazan gol pred sobom, ali je slabo pucao i ostalo je 2:0 za Italiju.

Novi pogleda na semafor - već je 2:0 za Italiju - undefined

Foto: Radiosarajevo.ba: Novi pogleda na semafor - već je 2:0 za Italiju

Drugo poluvrijeme

Azzurri su napadali i u drugom dijelu. U prvih 15 minuta nastavka imali su nekoliko poluprilika, vezali i nekoliko uzastoipnih kornera, ali se rezultat nije mijenjao do samog finiša-

Tek iza 65 minute, kada je tempo igre malo pao, naši su imali više posjeda lopte.- No ni tada nismo uspjeli napraviti neku opasniju akciju koja je zagrijala promrzle zvanice u VIP loži i novinare.

Kulašin je u 72. minuti imao sjajnu priliku, ali je bio sebičan. Umjesto da doda lopštu slobodnom Mašiću, pucao je i izborio samo - korner. 

Detalj sa utakmice BiH - Italija - undefined

Foto: Radiosarajevo.ba: Detalj sa utakmice BiH - Italija

U 80. minuti ne gol, već golčina - Adriana Leona Barišića.

Sa 20 metara je odlično pucao i zabio gol. Eurogol. Pucaio je pod samu prečku, Turati nije uspio reagirati.

Nakon što smo smanjili na 1:2, Zmajevi su svim silama tražili novi gol. Prilike su imali Kulašin i Dedić, ali se rezultat nije mijenjao. Ostalo je 2:1.

Nakon ovih 2:1 sve su prilike da će u narednim danima selektor Slobodan Starčević biti - slobodan i da će tražiti novi posao.

     

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije