Mladi nogometaš iz Španije brutalno pretučen na terenu, porodica prijavila napad

0
Radiosarajevo.ba
Mladi nogometaš iz Španije brutalno pretučen na terenu, porodica prijavila napad
FOTO: Pixabay / Ilustracija

Novi skandal potresa španski nogomet. U bolnicu u Sevillu je dovezen 17-godišnjak koji je zadobio teže povrede nakon što je dobio dva udarca šakom i jedan nogom u glavu, te se potom onesvijestio.

Sve se to događalo na kraju nogometne utakmice u Villaverde del Riju u Sevilli, a za napad su optuženi suparnički nogometaši.

Igrala se utakmica između mladih ekipa Bormujosa i Union Villaverdea, a maloljetnik je krenuo prema svlačionici kada je brutalno napadnut i onesviješten.

Benjamina Karić: Bitkom za Predsjedništvo RBiH i cijelo Sarajevo, dbranjena je naša domovina

Benjamina Karić: Bitkom za Predsjedništvo RBiH i cijelo Sarajevo, dbranjena je naša domovina

Maloljetniku je pomoć pružena već na stadionu, a nakon toga je prevezen u bolnicu u Sevilli gdje je zadržan na promatranju do jutra. Iduće jutro njegova je porodica prijavila napad.

Ekipa Bormujosa je izdala saopćenje u kojem ističu kako je "neshvatljivo da se ovo nastavlja događat" i "da neki maloljetnici moraju doživjeti ovakvo nasilje", a ističu i kritiku prema sucu utakmice "koji nije sve unio u službeni zapisnik, a nije ga ni interesiralo što se tačno dogodilo".

U klubu se nadaju i kako će nasilnik "biti kažnjen i da će Savez poduzeti mjere kako bi spriječio ponavljanje ovakvih incidenata". Njihovi suparnici su istaknuli kako će "se pobrinuti za sigurnost i da će biti uvedene određene mjere kako bi se spriječile ovakve situacije koje nagrđuju ovaj lijepi sport".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije