Misimović za Radiosarajevo.ba: Dogovorili smo premije za Euro, svi će biti zadovoljni

A. Sokolović
Misimović za Radiosarajevo.ba: Dogovorili smo premije za Euro, svi će biti zadovoljni
Foto: Faruk Zametica / Radiosarajevo.ba / Zvjezdan Misimović u Sarajevu

Zvjezdan Misimović, bivši nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine i jedan od ljubimaca navijača, jutros je napustio Sarajevo i krenuo prema Munchenu.

Bivši as Bayerna i Wolfsburga u glavnom gradu BiH je bio zbog sjednice Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine koja je održana jučer i na kojoj se, između ostalog, razgovaralo i o visini premije za plasman naših Zmajeva na Europsko prvenstvo, po prvi put u historiji.

Prema informacijama do kojih smo došli, upravo je Misimović sa selektorom Robertom Prosinečkim i kapitenom Edinom Džekom razgovarao o pravilniku o premijama, gdje je dogovoreno da osvojeni novca od UEFA-e, dijeli po principu pola-pola.

Ranije je bilo poznato da je Euopska nogometna asocijacija (UEFA) objavila da će nagradni fond Europskog prvenstva 2020. godine iznositi 731 milion eura. U slučaju da Zmajevi izbore plasman na Euro zaradit će 9,25 miliona eura

"Svaki će reprezentativac biti zadovoljan. Uostalom, uvijek smo bili zadovoljni. Ništa se nije promijenilo kada sam ja bio igrač, ali ni sada kada sam kao savjetnik", kaže Misimović za Radiosarajevo.ba. 

Radiosarajevo.ba: Postoji dogovor da se svaka pobjeda u kvalifikacijama nagradi sa 10.000, a za gostujući remi sa po 6.000 maraka?

Misimović: Ne bih sada otkrivao sve detalje dogovora, ali onaj koji je napravljen je dobar za igrače. Mislim da svaki igrač ima motiv da pokaže najbolje što može i da je krajnje vrijeme da se plasiramo na Euro.

Radiosarajevo.ba:  Miske, smatrate li i dalje da je Italija prvi rival i da sm ispred Grčke i ostalih u toj borbi za drugo mjesto?

Misimović:  Italija je prvi naš rival. I sada ću naglasiti da Azzurri nisu na tom nivou u kakvom su nekada bili. Italijani imaju kvalitet, ali je  realno da možemo se boriti s njima i za prvo mjesto. Ostali? I Grčka i Armenija nije na tom nivou da nas mogu ugroziti.  

 Radiosarajevo.ba: Selektor Prosinečki se odrekao usluga Ognjena Vranješa. Vaš komentar?

Misimović: Ne bih to komentirao.... To je odluka selektora i nama je da je poštujemo. 

Radiosarajevo.ba: Večeras su dva velika meča u Ligi prvaka. Šta može Miralem Pjanić sa Juventusom u Madridu protiv Atletica?

Misimović: Mislim da Juventus ima nezgodnog rivala, tvrda ekipa, jako nezgodna neće ima biti lako, kazao je Misimović za Radiosarajevo.ba, koji će se na putu do Njemačke posjetiti svoje u Jablanici, kod Bosanske Gradiške.   

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije