Mirza Varešanović uoči meča protiv Torpeda: "Puni smo samopouzdanja"

0
Radiosarajevo.ba
Mirza Varešanović uoči meča protiv Torpeda: "Puni smo samopouzdanja"
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Mirza Varešanović

FK Sarajevo će u okviru prvog kola kvalifikacija za Konfrencijsku ligu odigrati sutra meč od 19 sati protiv ekipe Torpeda.

Povodom toga danas je u Kutaisiju održana press-konferencija, a novinarima se obratio prvi strateg Bordo tima Mirza Varešanović.

"Mi dolazimo spremni, dosta dobro smo upoznali protivnika, znamo i dobre i slabije strane, pregledali smo dosta utakmice, fokusirali smo se na utakmice gdje je došao novi trener iz Škotske i najviše pažnje smo posvetili tome. Mi smo odradili dobre pripreme u Sloveniji, odigrali smo četiri utakmice i ostvarili isto toliko pobjeda, puni samopouzadanja i sa velikom željom ulazimo u ovu utakmicu i da ćemo se što duže zadržati u Evropi", kazao je Varešanović.

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

O nedostatku Šerbečića, Avramovskog i Mulalić, Varešanović je prokomentarisao:

"Ništa novo kada sam ja u pitanju i kada je u pitanju vrijeme koje provodim u Sarajevu, imam raznoraznih skupina koje žele unijeti lošu atmosferu u klub, sve što su pisali nije tačno. Ono što mogu reći sa svoje strane da nikada bolja atmosfera ni ambijent nije bila bolja u klubu, dugo sam ja u klubu, bio sam tu u više navrata i nikada nije bila ovakva atmosfera. Što se tiče Avramovskog dan pred put me nazvao poslije zadnje treninga, da ide u Skopje jer ima privatnih problema, što sam mu ja naravno omogučio, jer fudbal nije najvažnija stvar u životu. Šerbečić već duže vrijeme je povrijeđen i nije krenuo sa nama, dok je Mulalić zadobio povredu članka protiv Nafte i još uvijek se nije oporavio.”

Utakmica Torpedo i Sarajeva se igra sutra od 19 sati, a prenos je obezbjeđen na kanalu MY TV, prenosi SC Sport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije