Mirsad Baljić za Radiosarajevo.ba: 'Zvao sam predsjednika Želje. Zašto mi se ne javlja?'

1
A. S.
Mirsad Baljić za Radiosarajevo.ba: 'Zvao sam predsjednika Želje. Zašto mi se ne javlja?'
Foto: Privatni album / Mirsad Baljić

Teško mi sve ovo pada u vezi potresa u mom voljenom Želji. Mora postojati način da klub izađe iz krize i uvjeren sam da Edisu Mulaliću nije trebalo dati otkaz. Svako može izgubiti utakmicu, dvije. Siguran sam da bi Mulalić izborio novi plasman u Europu.

Ovo za portal Radiosarajevo.ba kaže Mirsad Baljić, bivša zvijezda tima s Grbavice, koji pomno prati dešavanja u svom voljenom klubu.

"Pomalo sam iznenađen posljednjim potezom čelnika želje da dovedu novog trenera koji nije "dijete Grbavice". Zašto se nije dala šansa Berjanu ili nekom drugom bivšem igraču koji poznaje situaciju u Želji. Koji će ostvariti kontakt sa publikom. Zvao sam ovog novog predsjednika Želje, ali mi se nije javio. Zanima me - zašto mi se ne javlja?", priča nam Baljić, koji već duži niz godina živi u Švicarskoj.

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Baljić je s novinarima je uvijek bio raja. Takav je bio u Želji, ali i danas kada prati dešavanja u Nogometnom savezu BiH, Grbavici, bh. nogometu...

"Pazite, čuo sam da je Slobodan Janjuš u Sarajevu. Moglo se i s njim pričati, da ostane u svom voljenom klubu do kraja sezone. Čobo bi ostvario konekciju s publikom, napunio Grbavicu, animirao navijače. I on je bolje rješenje od ovog sada. Svaka čast Nerminu Bašiću, ali on ne poznaje dušu Grbavice", bez dlake na jeziku je Baljić govorio i za portal Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, Željezničar večeras od 20.30 sati igra susret protiv Širokog Brijega na Grbavici.

"Taj meč moramo pobijediti, a bit će teško. Pratimo i nadam se da će mi se Kovačević javiti narednih dana. Želim mu dati nekoliko savjeta, ali imam i neka posebna pitanja"

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije