Miralem Pjanić progovorio šta je to Robert Prosinečki donio Zmajevima

Radiosarajevo.ba
Miralem Pjanić progovorio šta je to Robert Prosinečki donio Zmajevima
Foto: AA / Miralem Pjanić

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sjajno je otvorila Ligu nacija. U prva dva susreta u grupi, u Ligi B, puleni selektora Roberta Prosinečkog ostvarili su dvije pobjede.

Prvo je nadigrana u Belfastu Sjeverna Irska sa 2:0, da bi u utorak navečer na Bilinom polju pala Austrija (1:0).

Zmaj Miralem Pjanić, zvijezda Juventusa i oba meča dao je veliki doprinos pobjedama. Posebno u Zenici je bio na visini zadatka, iak oje zbog povrede igru morao napustiti u finišu meča.

Pjanić je u razgovoru za FTV govorio o nastupima za Zmajeve koji su zabilježili dvije pobjede te je pohvalio odluku UEFA da uvede Ligu nacija.

“Mislim da je Liga nacija vrlo dobra stvar, jer postoji prilika da se ode na Europsko prvenstvo. Sastajemo se sa kvalitetnim ekipama u drugoj grupi i nadamo se plasmanu u prvu. To bi dosta značilo svima, imali bismo jače utakmice”, rekao je Pjanić.

Novinare je zanimao i njegov odnos sa selektorom Robertom Prosinečkim.

“Sa Robertom Prosinečkim sam često u kontaktu i u toku sezone, te imamo vrlo dobar odnos. Mislim da su pozitivni rezultati, a naša igra u ofanzivnom dijelu može napredovati. Malo primamo golova, i to je dobro”, kazao je Pjanić, a kompletan razgovor sa zvijezdom reprezentacije BiH i Juventusa pogledajte u nastavku:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije