Miralem Pjanić od publike na Bilinom polju doživio najveće poniženje karijere

10
A. L.
Miralem Pjanić od publike na Bilinom polju doživio najveće poniženje karijere
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / S ranije utakmica BiH - Finska

Navijači koji su danas imali priliku gledati utakmicu Bosna i Hercegovina - Finska na Bilinom polju kao najvećeg krivca za loš rezultat vidjeli su Miralema Pjanića.

Preciznije rečeno, ne 'navijači' već 'dio navijača', pošto je nekoliko stotina njih stalo u odbranu Pjanića nakon što se sredinom drugog poluvremena čulo skandiranje 'Pjanić, napolje'. Skupina koja je podržavala fudbalera Bešiktaša kasnije je uzvikivala njegovo ime.

Pjanić u posljednje vrijeme ne igra dobro, to je jasno kao dan. Već tokom posljednje sezone u Juventusu nagovještavao je pad forme. Tadašanji trener Stare dame Maurizio Sarri znao ga je s vremena na vrijeme preseliti na klupu, što nije bila praksa kod Masimiliana Allegrija.

Dr. Čustović o Sarajliji koji je diplomirao medicinu na Harvardu: Znate li ko je Damir Ljuboja?

Dr. Čustović o Sarajliji koji je diplomirao medicinu na Harvardu: Znate li ko je Damir Ljuboja?

Uslijedio je prelazak u Barcelonu gdje je šansu za igru dobijao na kapljicu i nije pokazao mnogo. Ronald Koeman ga pred sami kraj sezone uopće nije koristio, pa se Pjanić preselio u Bešiktaš.

Dugo odsustvo s terena, odnosno činjenica da je u Barceloni izgubio gotovo čitavu godinu jer je više bio na klupi ili tribinama nego na terenu, itekako se osjeti u igri Pjanića.

Mire ne pruža partije u dresu Zmajeva kakve se od njega očekuju, ali svejedno mu se ni u jednom trenutku ne bi smjela okrenuti leđa. Skandiranje dijela navijača Bosne i Hercegovine 'Pjanić, napolje' možemo slobodno nazvati sramotnim jer je Pjanić legenda bh. fudbala koja je za reprezentaciju odigrala više od 100 utakmica.

Uz Edina Džeku naša je najveća fudbalska zvijezda u posljednjih 10 i više godina. Da podsjetimo da je na samom početku karijere izabrao da igra za BiH iako je imao druge opcije. Reprezentaciji se uvijek stavljao na raspolaganje - i kada je potpisao za veliku Barcelonu i sada kada proživljava najteže dane karijere.

Pobjegao je ljetos od Koemana, a na Bilinom polju su mu priredili 'doček' kakav ni on ne bi.

I da, Pjaniću su čak i zviždali dok je izlazio iz igre. Tako nešto je sigurno noćna mora za svakog igrača. Mire, oprosti nam.   

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije