Miloš Kostić: Upravni odbor mi nije postavio nikakav ultimatum

Radiosarajevo.ba
Miloš Kostić: Upravni odbor mi nije postavio nikakav ultimatum
Fudbalski klub Željezničar u šestom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu Grbavica igra protiv aktuelnog prvaka, mostarskog Zrinjskog.

Uoči sutrašnjeg susreta održana je press konferencija na kojoj su se prisutnim predstavnicima medija obratili kapiten Aleksandar Kosorić i šef stručnog štaba, Miloš Kostić.

"Nadovezao bih se na Acu (Kosorića op. a.) da je ispred nas jedna teška utakmica, iza stvarno teške nedjelje iza nas, ali mislim da je baš ta utakmica došla u dobro vrijeme jer možda je to taj trenutak gdje ekipa treba da pokaže svoj karakter, da prošle dvije utakmice nisu mjerilo toga što posjedujemo i da može i mora bolje. Protiv jedne ekipe kao što je Zrinjski nije potrebna neka posebna motivacija i mislim da će to igrači pokazati na terenu. Na kraju se nadam da ćemo dobiti pozitivnu klimu, koja je jako bitna da ekipa na duže staze drži kontinuitet rezultata koji će na kraju donijeti rezultat koji svi priželjkujemo", rekao je Kostić.

Šef struke Miloš Kostić je rekao da je ekipa prepoznala u čemu je bio problem.

"Da nismo imali šansi - to nije baš tačno, ali da igra do tih šansi nije bila toliko tečna je tačno. Moj optimizam se svodi na to da je u obje posljednje utakmice falilo malo više žara i želje za pobjedom. To je trenutak koji sam prepoznao u igračima, koji su shvatili da moramo svi zajedno u tim trenucima dati dodatni motiv, dodatni atom snage. To su bitne stvari koje mijenjaju tok utakmice i energiju same ekipe, a onda ekipa mnogo lakše dolazi do šansi i onda nije bitno protiv koga igramo", istakao je Kostić i dodao:

"Oko formacije i samih tih stvari - svaki trener ima određenu formaciju A, određenu formaciju B. Mi na određenog suparnika spremamo određenu taktiku i tako smo analizirali ekipu Zrinjskog i sutra ćemo izaći s formacijom za koju mislimo da je najbolja da pobijedimo", dodao je Kostić.

"Što se tiče suspenzije za Blagojevića, mi imamo širok broj igrača koji mogu ući na to mjesto i oko veznih igrača nije toliki problem. Tu mogu igrati Bekrić i Radinović", rekao je Kostić.

Kostić u ovom trenutku nije želio komentarisati novo pojačanje Plavih, Sandija Križmana, jer se želio fokusirati na samo sutrašnju utakmicu.

"Iskreno, ne pribojavam se Zrinjskog. Igrači mi ulijevaju optimizam, da se stvari od prije ne mogu ponoviti i s tom dozom idemo u sutrašnju utakmicu. Poštujemo ekipu Zrinjskog, ali se ne bojimo", istakao je Kostić i dodao:

"Ako se sjetite toga mojih riječi prije Viteza, rekao sam da se pribojavam nas, a sada postoji razlika, više se ne bojim. Mi svi moramo da shvatimo da se moramo dokazivati iz utakmice u utakmicu i to je stvar koju moramo promijeniti u glavama, jer ne možemo birati 'lako ćemo' i 'teško ćemo'. Svaka utakmica je derbi za nas, finale Lige prvaka i to moramo shvatiti. Tako se stvara rezultat."

"Upravni odbor mi nije postavio nikakav ultimatum. Imali smo otvoreni razgovor i oni žele od nas da izađemo i predstavimo Željezničar onakav kakav jeste. Žele da pokažemo žar za pobjedom, a da nešto moramo, o tome nikada nije bilo govora", rekao je Kostić i dodao:

"Ekipu Zrinjskog krasi taj kostur ekipe koji je tu već neko vrijeme zajedno. Imaju neke situacije koje ponavljaju, koje su kao šabloni. Imaju dva nezgodna špic igrača i dva jaka krilna igrača, koji uvijek mogu napraviti višak. Ne igraju imena, ne igra sistem, nego svaka utakmica piše novu priču, pa se tako i mi sutra spremamo za novu priču."

"Mi kostur ekipe imamo. Postavljamo neke stvari koje se ne mogu postaviti preko noći, ali mi znamo šta hoćemo i možda u nekim stvarima malo kasnimo, ali vjerujem da će sve doći na svoje mjesto. Nažalost, ne ide tako brzo kao što bi svi voljeli, ali vjerujem da će to biti kako treba."

Kostić je na kraju rekao i da će Sanel Jahić sutra biti u kombinaciji za utakmicu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije