Miljenik navijača na čelu Akademije FK Sarajevo

0
Radiosarajevo.ba
Miljenik navijača na čelu Akademije FK Sarajevo
Foto: FK Sarajevo / Alen Škoro

Na prijedlog v.d. direktora FK Sarajevo Matthiasa Letermea Upravni odbor FK Sarajevo donio je odluku o imenovanju Alena Škore za direktora Akademije FK Sarajevo. 

Odluka je donesena s ciljem daljnjeg unapređenja rada naše Akademije i postizanja boljih rezultata u budućnosti.

Alen Škoro angažovan je u radu Akademije FK Sarajevo posljednjih nekoliko mjeseci, tokom kojih je pokazao izuzetnu predanost i strast prema razvoju mladih talenata.

Pogledajte borilački spektakl u Sarajevu gdje su se tražile vize za veliko K-1 finale u Tokiju

Pogledajte borilački spektakl u Sarajevu gdje su se tražile vize za veliko K-1 finale u Tokiju

"Akademija FK Sarajevo mora biti poligon za proizvodnju kvalitetnih igrača. Ključna referenca za kvalitetan rad Akademije ne mogu biti samo trofeji koji se osvajaju na nivou BiH, već prije svega dobri rezultati na međunarodnim turnirima te rezultati u UEFA takmičenjima", rekao je Škoro i dodao:

"Također, smatram da cilj Akademije mora biti da svake godine proizvede jednog ili dva igrača koji će se priključiti prvom timu, jer ćemo samo na taj način potvrditi da je uspostavljen sistem koji osigurava, ne samo razvoj mladih igrača, već i njihov prelazak u seniorski fudbal. Uslovi za takav rad i takve rezultate postoje i trebamo ih iskoristiti".

Alen Škoro imenovan za direktora Akademije FK Sarajevo ✍️ Na prijedlog v.d. direktora FK Sarajevo Matthiasa Letermea...

Posted by FK Sarajevo on Saturday, June 15, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije