Milena Nikolić heroj Zmajica: BiH srušila Azerbejdžan na Grbavici!

0
Radiosarajevo.ba
Milena Nikolić heroj Zmajica: BiH srušila Azerbejdžan na Grbavici!
Foto: NSBiH / Detalji sa meča BiH - Crna Gora

Ženska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine zabilježila je danas pobjedu u 7. kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Zmajice su sa 1:0 savladale Azerbejdžan na stadionu Grbavica.

Otvorila se šansa Zmajicama nakon izbacivanja Rusije da izbore plasman u baraž za SP, a s ova tri boda ostale su izabranice Samire Hurem u igri za drugo mjesto koje vodi u doigravanje.

Dugo su se Zmajice i danas patile s fenjerašem grupe E, na semaforu je gotovo do samog kraja meča stajalo 0:0, ali onda u sudijskoj nadoknadi, u 94. minuti, Milena Nikolić postiže gol za veliko slavlje bh. reprezentativki!

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Izvele su Zmajice tada jedan slobodan udarac s centra igrališta i ubacile loptu u kazneni prostor, a Nikolić se dobro snašla i zatresla mrežu gošći za 1:0, prenosi Scsport.

U prvom poluvremenu su Zmajice imale nekoliko dobrih prilika, ali one su ostale neiskorištene, dok je slično bilo i u nastavku utakmice, sve do već pomenute situacije.

BiH je sada treća na tabeli sa sedam bodova, dva manje od drugoplasirane Crne Gore koja tek treba da odigra svoj meč 7. kola.

Danska je ubjedljivo prva u grupu s 18 bodova.

     

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije