Milan objavio rastanak s Piolijem: Oprostili se od njega emotivnim videom

0
Radiosarajevo.ba
Milan objavio rastanak s Piolijem: Oprostili se od njega emotivnim videom
Foto: AC Milan / Stefano Pioli

Stefano Pioli (58) neće više trenirati italijanskog prvoligaša Milan kojeg je vodio od oktobra 2019. godine, objavio je klub u petak na svojim službenim stranicama.

Pioli će u subotu posljednji put voditi momčad Milana u utakmici 38. i zadnjeg kola italijanskog prvenstva protiv Salernitane.

Milan je prvenstvo završio na drugom mjestu, s devet bodova manje od prvoplasiranog Intera. Rossoneri će po završetku sezone odletjeti u Australiju kako bi 31. maja odigrali prijateljsku utakmicu protiv Rome u Perthu, ali očito bez Piolija.

Talijanski atletičar nije imao sretan početak na Olimpijadi: Izgubio je nešto veoma važno

Talijanski atletičar nije imao sretan početak na Olimpijadi: Izgubio je nešto veoma važno

Pioli, koji je Milanu 2022. donio 19. naslov italijanskog prvaka, imao je ugovor do juna 2025.

"AC Milan se od srca zahvaljuje Stefanu Pioliju i njegovom cijelom osoblju na vođenju prve momčadi u proteklih pet godina, osiguravanju nezaboravnog naslova Lige i ponovnom uspostavljanju dosljedne prisutnosti AC Milana u vrhunskom europskom takmičenju. Stefanov profesionalizam i ljudski dodir značajno su pridonijeli rastu momčadi, utjelovljujući temeljne vrijednosti kluba od prvog dana", stoji u klupskoj objavi.

Prema pisanju italijanskih medija, ovaj prijateljski razlaz otvara put dolasku Portugalca Paula Fonsece, koji je proveo dvije sezone u francuskom prvoligašu Lilleu i koji poznaje Serie A jer je trenirao Romu između 2019. i 2021.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije