Messijeva utakmica sezone: Pogledajte show Argentinca za pobjedu Inter Miamija

0
Radiosarajevo.ba
Messijeva utakmica sezone: Pogledajte show Argentinca za pobjedu Inter Miamija
Foto: EPA - EFE / Slavlje Messija i Suareza

Fudbaleri Inter Miamija savladali su Nashville s 3:1 u meču 10. kola MLS lige, a Lionel Messi bio je centralna figura utakmice.

Čudesni Argentinac je s dva gola i asistencijom presudno doprinio trijumfu ekipe s Floride, trenutnog lidera Istočne konferencije.

Messi je prvi gol postigao nakon solo akcije u 11. minuti. Njegov prvi udarac odbranio je golman gostiju, potom je dotrčao Luis Suarez poslije čijeg se udarca lopta vratila Messiju, a ovaj je imao najlakši mogući zadatak - poslati loptu u nebranjenu mrežu, što je i učinio.

Objavljena prognoza do 16. maja: Uživajte u toplom vikendu, stiže novo zahlađenje

Objavljena prognoza do 16. maja: Uživajte u toplom vikendu, stiže novo zahlađenje

Nastavio je Messi u istom ritmu. Nedugo potom inicirao je akciju za drugi gol Miamija koji je ipak poništen, da bi u 39. minuti snajperski precizno iz kornera pogodio Sergija Busquetsa, a ovaj mrežu Neshvillea - za preokret.

Najbolju partiju sezone Messi je potvrdio golom iz penala u 81. minuti.

Argentinac je do sada postigao pet golova, ima i tri asistencije i polako se penje ka samom vrhu liste igrača u obje najvažnije kategorije.

Ono što je jednako važno za Miami je da je prvi na tabeli i djeluje daleko ozbiljnije za razliku od prethodne sezone kada je play-off ostao nedostižan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije