Messi u suzama: Nažalost, moralo je ovako biti

2
Radiosarajevo.ba
Messi u suzama: Nažalost, moralo je ovako biti
FOTO: Screenshot / Lionel Messi

Lionel Messi je danas održao konferenciju za novinare na Nou Campu povodom odlaska iz redova Barcelone, a na istoj su se pojavili i njegovi brojni trenutni i bivši saigrači.

Legendarni Argentinac pojavio se na bini u suzama, a potom se obratio prisutnim medijima i jako teško je govorio.

Bio sam uvjeren da ću ostati ovdje u Barceloni. Ovo je moj dom, naš dom. Želio sam ostati u Barci i to je bio plan, a danas se moram oprostiti nakon provedenog cijelog svog života ovdje”, rekao je Messi, a potom je nastavio:

“Poslije 21 godine, odlazim sa suprugom i troje djece. Ne mogu reći da se nećemo vratiti jer ovo je naša kuća, jako sam zahvalan zbog svega što sam proživio ovdje. Hvala klubu, trenerima, saigračima, prijateljima, ljudima koji su bili tu svakog dana. Svi su pokazali veliko poštovanje prema meni”.

Messi žali zbog načina na koji se oprašta od katalonskog kluba.

“Nikada nisam zamišljao da će se sve završiti ovako. Nadao sam se da ću to učiniti na terenu, sa svojim prijateljima, saigračima, pred publikom koja bi skandirala moje ime. Oduvijek sam zamišljao pun Camp Nou navijačima koje nisam vidio godinu i po. Nažalost, moralo je ovako biti”, istakao je Argentinac, a potom je poručio da će se vratiti:

“Nadam se da ću se jednog dana vratiti kako bih donio nešto novo klubu, mnogo uspjeha i zajedničkih lijepih trenutaka u budućnosti. Mnogo je riječi koje bih rekao, ali jednostavno me emocije obuzimaju i teško mi je da govorim”.

Sada već bivši fudbaler Barcelone potvrdio je izjavu predsjednika Joana Laporte da nije potpisao ugovor zbog pravila, piše SC Sport.

“Baš kao što je Laporta rekao, došao sam da potpišem ugovor, ali nisam mogao jer pravila to ne dozvoljavaju. Ništa drugo ne bih mogao da kažem. Prošle godine nisam želio da ostati i to sam javno rekao, sada sam želio da ostanem, ali nije moguće”, istakao je Messi.

Jedno od pitanja bilo je da li je Paris Saint-Germain njegov naredni klub.

“Jedna od mogućnosti je da bih mogao da dostignem te visine. Mnogo klubova me je zvalo, mnogi su zainteresovani. U ovom trenutku nisam ništa dogovorio, ali se radi na tome”, dodao je argentinski čarobnjak.

Istakao je da mu je ovo najteži trenutak u karijeri.

“Bez ikakve sumnje ovo mi je najteži trenutak u karijeri. Bilo je dosta teških trenutaka, ali ovo je nešto posebno. Više se ne vraćam na teren Barceloninog centra na trening, sa saigračima s kojima sa bio sve ove godine”, kazao je Messi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije