Meho Kodro mora mijenjati planove uoči meča sa Lihtenštajnom: Loše vijesti za selektora Zmajeva

2
Radiosarajevo.ba
Meho Kodro mora mijenjati planove uoči meča sa Lihtenštajnom: Loše vijesti za selektora Zmajeva
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Meho Kodro

Ako je vjerovati zvaničnom rasporedu aktivnosti reprezentacije BiH još samo jedan trening je ostao Zmajevima do utakmice protiv Lihtenštajna koja se igra u petak navečer, 8. septembra, u Zenici.

Zmajevi će u srijedu trenirati pored Sarajeva, a u četvrtak na Bilinom Polju.

Meho Kodro ima problema sa igračima na stoperskim pozicijama jer je ostao bez Adriana Leona Barišića, a saznajemo kako na raspolaganju neće biti ni Anel Ahmedhodžić. To u praksi znači kako je Kodro ostao sa samo dva klasična stopera u ekipi – Hrvojem Miličevićem i Dennisom Hadžikadunićem, piše Reprezentacija.ba.

Šokantna priča: Žena ležala mrtva u stanu tri godine, a da niko nije primijetio

Šokantna priča: Žena ležala mrtva u stanu tri godine, a da niko nije primijetio

Selektor je reprezentaciji priključio stopera U23 tima Juventusa i mlade reprezentacije BiH Tarika Muharemovića, ali će Tarik u četvrtak na Grbavici igrati utakmicu za U21 BiH protiv Slovenije.

Iako ga Kodro neće moći uživo gledati zbog preklapanja termina sa treningom Zmajeva u Zenici, za očekivati je kako će ga Kodro ipak priključiti A reprezentaciji, zbog deficita na ovoj poziciji.

Stopersku poziciju je prošle sezone često u Marseju igrao Sead Kolašinac, a isto je nastavio i u Atalanti, pa je moguće da i Kolašinac “zakrpi ovu poziciju”.

/ Anketa

Koliko će nogometni Zmajevi osvojiti bodova u susretima protiv Lihtenštajna i Islanda?
Rezultati

Safet Sušić je znao Anela Hadžića, Muhameda Bešića ili Elvira Rahimića uspješno koristiti na stoperu, Robert Prosinečki je to radio sa Harisom Medunjaninom, a Blaž Slišković sa Sergejom Barbarezom koji je igrao libera. Pobjeda protiv Lihtenštajna ne bi trebalo da dođe u pitanje bez obzira ko igrao u odbrani, pa je moguće da i Meho Kodro odabere neko alternativno rješenje.

Ipak, zadnja linija sa Anelom Ahmedhodžićem pokazala se dobra i u ofanzivnom dijelu igre, zbog iznošenja lopte i priključivanja napadu, te brzog pokretanja novih akcija koje radi Anel, ali i činjenice da nerijetko šutira glavom nakon prekida.

Selektor će tako morati mijenjati svoje prvobitne planove.

Aktivnosti reprezentacije BiH:

Srijeda 6. septembar – 10:30 sati trening u Butmiru, otvoren za javnost
Četvrtak 7. septembar – 18:45 sati utakmica U21 BiH – U21 Slovenija, Grbavica
Četvrtak 7. septembar – 19:00 sati trening na Bilinom Polju, otvoren za medije 15 minuta
Petak 8. septembar – 20:45 sati, utakmica BiH – Lihtenštajn

Standings provided by Sofascore

Meho Kodro na rasporedu ima sljedeće igrače:

Golmani:

Ibrahim Šehić (Al Khaleej), Nikola Vasilj (St. Pauli), Kenan Pirić (AEK Larnaca)

Odbrana:

Anel Ahmedhodžić (Sheffield United), Hrvoje Miličević (AEK Larnaca), Adrian leon Barišić (Basel), Sead Kolašinac (Atalanta), Amar Dedić (Salzburg), Jusuf Gazibegović (Šturm), Dennis Hadžikadunić (HSV)

Vezni red:

Amir Hadžiahmetović (Bešiktaš), Rade Krunić (Milan), Miralem Pjanić (Sharjah), Sanjin Prcić (Strasborug), Benjamin Tahirović (Ajax), Luka Menalo (Dinamo Zagreb), Adi Nalić (Hammarby)

Napad:

Edin Džeko (Fenerbahce), Ermedin Demirović (Augsburg), Smail Prevljak (Hertha), Kenan Kodro (Fehervar), Said Hamulić (Vitesse), Nemanja Bilbija (Zrinjski).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije