Selektor Meho Kodro objasnio zašto je pozvao sina među Zmajeve

3
Radiosarajevo.ba
Selektor Meho Kodro objasnio zašto je pozvao sina među Zmajeve
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Meho Kodro

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Meho Kodro na spisak nacionalnog tima uvrstio je i sina Kenana.

BiH će igrati protiv Islanda i Lihtenštajna u kvalifikacijama za EURO 2024.

Na konferenciji za medije bio je upitan i o tome, s tim da Meho nema dilemu da li je trebalo ili ne da pozove svog sina, koji nastupa za mađarski Fehervar.

Prvomajski praznici u BiH: Provjerili smo kakve su trenutne cijene mesa

Prvomajski praznici u BiH: Provjerili smo kakve su trenutne cijene mesa

Kenan je član ovog kluba već dvije godine, a karijeru je počeo u Španiji, čije državljanstvo posjeduje.

"Šta da vam odgovorim. Pitate me često za Kenana, ja tu nemam šta da puno dodam. Kenan je moj sin, volim ga puno, volim ga najviše na svijetu, to nema dileme. Kenan će igrati onoliko koliko zaslužuje, ako ne bude zaslužio neće. Dalo se da Kenan igra, kod prethodnih selektora je pozivan. Desilo se da dođem sada i on je tu. Ja vam kažem igraće koliko bude zaslužio. Vi meni možete reći da je to subjektivno, ali da, sve je subjektivno. Kenan igra dobro, daje golove, kapiten, šta sada ja treba da ga ne zovem samo jer je moj sin.

Evo dajte mi jedan razlog da ga ne pozovem. Sarađivao sam sa njim u Real Sosijedadu i stalno se postavljalo to pitanje. Stvarno mislim, Kenan je bio dugo godina u mojoj sijenci i mislim da mu je moje ime više odmoglo nego pomoglo u životu. S tim moramo da živimo. Vi imate pravo da postavite to pitanje, ali za mene je to vrlo emotivno pitanje. Svjestan sam težine toga, poziva i nepoziva. U ludim snovima sanjam da igramo, da Kenan uđe i da gol i da budemo u delirijumu", rekao je Meho Kodro.

Kenan ima bogatu internacionalnu karijeru, a nastupao je za Sosijedad, Osasunu, Bilbao, Kopenhagen, Grashoper, Valjadolid i Majnc.

Za BiH je igrao 13 puta i postigao dva gola.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Najnovije