Mehmed Baždarević: Kolašinac mora paziti da napravi dobar potez

F. Z.
Mehmed Baždarević: Kolašinac mora paziti da napravi dobar potez
Reprezentativac Bosne i Hercegovine i lijevi bočni njemačkog Schalkea Sead Kolašinac na meti je brojnih evropskih velikana. Manchester City, Liverpool, Bayern... to su samo neki od klubova koji su pokazali interes za reprezentativca BiH.

Kolašinac je izuzetno važan kotačić u našem nacionalnom timu, a selektor Baždarević isitiče kako vjeruje da će biti standardan u kojem god klubu da nastavi svoju karijeru. Prelazak u Premiership za njega bi bio veliki napredak, smatra Baždarević.

"Mislim da to može biti jedan veliki napredak za njega. Mora paziti da to bude dobar potez. Da pređe u klub u kojem će igrati i u kojem će biti poštovan. Ja nemam nikakvih sumnji u njegove fudbalske i ljudske kvalitete. Siguran sam da će gdje god bude igrao, biti standardni igrač", rekao je Baždarević za Radiosarajevo.ba.

Selektor našeg nacionalnog tima zadovoljan je igrama naših reprezentativaca u svojim klubovima, ali ga brine povreda Izeta Hajrovića.

"Zadovoljan sam onim što vidim. Dobro igraju, dobro završavaju godinu. Žao mi je što se Izetu desila ta povreda, i to u trenutku kada je opet počeo dobro igrati i uhvatio pravu formu. Siguran sam da će se vratiti još bolji. Već u martu nas očekuju novi izazovi, a ja se nadam da će naši reprezentativci biti u istoj formi i tada", rekao je Baždarević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije