Medunjanin: Kada smo ušli kod Safeta Sušića, rekao je "vi hoćete mene da smijenite"

Radiosarajevo.ba
Medunjanin: Kada smo ušli kod Safeta Sušića, rekao je "vi hoćete mene da smijenite"

Haris Medunjanin, član MLS ekipe Cincinnati i nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, u razgovoru za podcast Ofsajd, dotakao mnogih tema o reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

Zanimljivo je bilo pred utakmicu protiv Kipra u kvalifikacijama za Euro 2016. godine kada smo izgubili u Zenici gdje su šestorica najiskusnijih igrača otišli kod selektora Safeta Sušića i rekli mu da ovo više ne funkcioniše, no on ih nije želio slušati, piše Sport1.

"Ima uvijek igrača koji ''moraju'' igrati. Sve se vidi. To kod nas uvijek bude u reprezentaciji tako. To se vidi, ti kada treniraš, vidiš igrače koji igraju, a nisu zaslužili da igraju. Kada smo poslije SP izgubili od Kipra, Pape je počeo da eksperimentiše i stavlja igrače koji nisu zaslužili. Igrali su Sušić i Prcić, a mi smo prije toga imali pripremnu utakmicu protiv Lihtenštajna, imali smo sastanak sa Papetom i rekli mu da sistem 4-4-2 dijamant koji je on forsirao ne ide. Nas nekoliko iskusnih, Džeko, Ibišević, ja, Mujdža i Lulić smo rekli da ne ide ovako na treningu, istakao je Medunjanin i zatim u jednom dahu nastavio:

Haris Medunjanin - undefined

Foto: NSBiH: Haris Medunjanin

Igrali smo protiv Lihtenštajna normalno u Tuzli i pobijedili smo i onda smo se vratili. On je bio ljut na drugo poluvrijeme, ne znam šta mu je to došlo, morali smo trenirati poslije utakmice. Mi smo rekli da moramo pričati sa šefom jer ne ide ovako. Kada smo došli tamo, on je prvo rekao vi hoćete mene da smijenite. Mi mu govorimo da ne ide ovaj sistem, on je rekao ide i ćao. Nas pet-šest kažu ne ide, on kaže ide i mi izgubimo protiv Kipra, te je nakon toga išlo sve ka dole. Tu mu je bio kraj. On je otišao na SP i mislio je da neće nikoga da sluša jer zna najbolje i to ti je to". 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije