Medicinski tim Juventusa: Cristiano Ronaldo ima tijelo kao 20-godišnjak

Radiosarajevo.ba
Medicinski tim Juventusa: Cristiano Ronaldo ima tijelo kao 20-godišnjak

Za većinu ljudi kada kažete da imate 33 godine ništa ne predstavlja. Mnogi će se poslom baviti barem još 30 godina, prije nego što donesu odluku da se penzionišu i kasnije uživaju u starosti.

Međutim, za profesionalne fudbalere , 33 je sumrak karijere. Tijelo usporava, mišići i zglobovi se ne mogu podignuti, a otklanjanje povreda postaje sve teže i teže.

Ne, ako ste Cristiano Ronaldo, ispostavilo se.

Portugalska zvijezda koja je nedavno potpisala za Juventus i odmah je počela da uklanja sve predrasude o tome šta bi sportista trebao učiniti u svom dobu tokom medicinskog pregleda za svoj novi klub.

Bivši igrač Real Madrid je čudak. On je čudak, ali na najbolji mogući način.

Fizičko stanje ovog sjajnog napadača upoređeno je sa 20-godišnjakom. To je tačno, on ima tijelo i sposobnost osobe 13 godina mlađe od onoga što je zapravo.

Postoje i dokazi za ove tvrdnje i činjenice. Njegova tjelesna masnoća je samo sedam procenata. To je daleko niže od prosječne tjelesne masnoće svakog profesionalnog nogometaša, koji ima oko 10 ili 11 procenata.

Mišićna masa njegovog tijela iznosi 50 posto. Čovjek je bukvalno polumišić. Prosječan profesionalni nogometaš je obično negdje oko 46 posto mišićne mase. Cristiano je na granici od 50.

I tokom nedavnog Svjetskog prvenstva u Rusiji, on je zabilježio najveću brzinu tokom Mundijala.

Ovo nije samo da se medicinski tim Juventusa pohvalio da je u klub došao čovjek-mišić. 

Real Madrid je prošle godine upoređivao njegovo fizičko stanje sa 23-godišnjakom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije