Mbappe zatražio odlazak: Četiri destinacije, Primera najizvjesnija

Radiosarajevo.ba
Mbappe zatražio odlazak: Četiri destinacije, Primera najizvjesnija
Kylian Mbappe zatražio je transfer i gotovo sigurno će ovog ljeta napustiti Monaco, prenosi vodeći francuski sportski list L'Equipe.

Mbappe je odluku saopćio i nekim saigračima u Monacu, a navodno je bio i razočaran nakon poraza u francuskom Super kupu od PSG-a kada je zamijenjen u 70. minuti susreta.

Monaco se nadao da će Mbappe produžiti ugovor, ali mladi Francuz je izrazio želju da napusti Kneževinu. Francuski klub u tom slučaju će imati izuzetno visoke zahtjeve, a za ovog 18-godišnjaka njegov budući klub morat će izdvojiti vrtoglavih 180 miliona eura.

Prema pisanju L'Equipea nakon Real Madrida, Manchester Cityja i PSG-a u trku za potpis ugovora s Mbappeom uključila se i Barcelona s obzirom na to da je Neymar na izlaznim vratima i uskoro bi trebao kompletirati transfer u PSG, vrijedan rekordnih 222 miliona eura.

PSG će u tom slučaju otpasti iz utrke za potpis Mbappea. Real Madrid je jedna od mogućih destinacija. Morata je prodan u Chelsea za 72 miliona eura, a Florentino Perez već tri mjeseca želi potpisati Francuza.

Manchester City također prati Mbappea, ali ove godine su potrošili već 240 miliona eura na Mendyja, Walkera, Bernarda Silvu, Edersona, Danila i Douglasa Luiza i teško je očekivati da će potrošiti još 180 miliona eura.

Barcelona će ukoliko do prodaje Neymara dođe biti možda i najveći favorit za potpis Mbappea. Osim što bi doveli vrhunskog mladog fudbalera, odnijeli bi i pobjedu nad njima "mrskim" Real Madridom. Katalonci osim Mbappea prate i Dybalu, Dembelea, Coutinha, Griezmanna... Ipak, konačnu odluku donijet će Mbappe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije