Massimiliano Allegri o drakonskoj kazni Juventusu: "Nenormalna sezona, što je previše, previše je"

0
Radiosarajevo.ba
Massimiliano Allegri o drakonskoj kazni Juventusu: "Nenormalna sezona, što je previše, previše je"
Foto: Twitter / Massimiliano Allegri

Nakon što je potvrđeno da mu se zbog skandala vezanog za nezakonito stjecanje kapitalne dobiti oduzima 10 bodova, Juventus je izašao na teren u utakmici 36. kola Serie A.

Na gostovanju kod Empolija izgubio je 4:1 i tako ugrozio svoje šanse za plasman u europska natjecanja sljedeće sezone. Juventusovi navijači snažno zazivaju smjenu trenera Massimiliana Allegrija, ali on ne želi otići.

"To bi bilo kukavički. Igrači su dali sve od sebe ove sezone. Normalno, bila je čudna situacija da je kazna stigla deset minuta prije utakmice. Trenutno sve što možemo učiniti je da zašutimo i prihvatimo poraz. Prije utakmice smo osvojili 69 bodova i bili drugi na tablici, neka to bude jasno”, rekao je Juventusov trener pa nastavio:

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

"Ne mogu zamjeriti igračima jer nije laka situacija. Ni idućih nekoliko dana neće biti lako jer smo ispali iz Evropske lige, a onda smo dobili vijest o oduzimanju bodova deset minuta pred utakmicu, a tri mjeseca nam se oduzimaju i vraćaju bodovi. Nije opravdanje, ali ovo je bez sumnje nenormalna sezona za nas i uprkos tome ekipa je osvojila 69 bodova.”

Allegri je potom završio:

"Želim istaknuti jednu stvar. Juventus je drugi na tabeli, to smo zaslužili na terenu. Prihvaćamo sve, ali se stvarno nadam da će se ovo jednom zauvijek riješiti. Neka samo odluče gdje žele Juventus, recite nam i riješite problem. To je nedostatak poštovanja prema ljudima koji rade, igračima i trenerima. Ne govorim im što da odluče, samo tražim da odluče jednom i zauvijek. To je nevjerojatno. Jednostavno nevjerojatno. Što je previše, previše je. Sada se možemo samo nadati da ćemo sljedeću sezonu započeti znajući kakva je situacija. Volio bih da su nam prije dva mjeseca rekli koja je kazna i da su nam rekli hoćemo li biti izbodeni ili otrovani jer bismo tada barem nešto znali", prenosi SC Sport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije