Marokanski Wydad drugi put u historiji postao prvak Afrike

AA
Marokanski Wydad drugi put u historiji postao prvak Afrike
Fudbaleri marokanske ekipe Wydad Casablanca osvojili su Ligu afričkih prvaka, a u finalnom dvomeču pobijedili su egipatskog prvaka Al Ahlyja, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon prošlosedmičnog remija 1:1 u egipatskoj Alexandriji, uzvratni meč finala Lige afričkih prvaka odigran je sinoć na stadionu “Mohammed V“ u Casablanci.

Gol odluke za minimalnu pobjedu marokanskog tima postigao je 69. minuti meča Walid El Karty.

Marokanski tim Wydad je tako došao do druge titule afričkog prvaka, a prvu je osvojio prije 25 godina kada je u finalu Afričkog kupa prvaka savladao sudansku ekipu Al Hilal.

Elitno klupsko fudbalsko takmičenje Afrike doživjelo je velike reforme 1997. godine od kada se zove CAF Liga afričkih prvaka, a od tada su i nagradni fondovi znatno izdašniji.

Wydad je kao šampion zaradio 2,5 miliona američkih dolara, a uz to je osigurao i najmanje milion dolara jer se plasirao na FIFA-ino Svjetsko klupsko prvenstvo koje se krajem godine održava u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije