Marco Silva novi menadžer Hull Cityja

Anadolija
Marco Silva novi menadžer Hull Cityja
Engleski premierligaš Hull City imenovao je Portugalca Marca Silvu za novog menadžer, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon niza loših rezultata rukovodstvo Hulla u utorak je odlučilo smijeniti menadžera Mikea Phelana, koji je vođenje prvog tima preuzeo u julu prošle godine.

Portugalski 39-godišnji trener potpisao je sa Hullom ugovor do kraja sezone uz mogućnost produženja. Posljednji klub koji je vodio bio je grčki šampion Olympiakos, koji je napustio u junu 2016. godine zbog, kako je naveo, ličnih razloga.

Silva je trenersku karijeru počeo 2011. godine u Estorilu u kojem je okončao igračku. Brzo je Estoril uveo u portugalsku elitu, te 2014. godine preuzeo mnogo ozbiljniji klub Sporting iz Lisabona. Uspio je osvojiti Kup Portugala, donijevši tako Sportingu prvi trofej nakon 2008. godine, ali je četiri dana poslije trijumfa nad Bragom u finalu dobio otkaz uz obrazloženje da nije nosio zvanično klupsko odijelo u jednoj kup utakmici.

Na klupu Hulla stiće u trenutku kada je klub na začelju Premier liga sa svega 13 osvojenih bodova u 20 odigranih kola. U zoni ispadanja su još Swansea i Sunderland sa po 15 bodova, dok je iznad "crvene linije" Crystal Palace sa 16.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije