Maradona: Odlučiti može Ronaldova volja

Radiosarajevo.ba
Maradona: Odlučiti može Ronaldova volja
AA / Cristiano Ronaldo
Francuzi će se vratiti na plan A, na 4-3-3, a Portugalu su sva tri nokaut suparnika bili odlični kontraši, te ih je Santos zaustavio. Francuski je stil napad s posjedom lopte...

Kako piše Goal.com, u posljednjoj kolumni za Times of India za vrijeme Eura, Diego Maradona najavio je, naravno, finale između Portugala i Francuske.

"Na neki me način Euro 2016. podsjeća na polufinale SP-a 1990. Igrali smo protiv Italije, domaćina i favorita, a Argentina je glasila kao momčad jednog igrača, uopće nismo bili impresivni u skupini..."

Argentina je tada s Maradonom izbacila Italiju na jedanaestrce i ušla u finale protiv SR Njemačke, gdje je izgubila s 1:0.

"I prije Eura znalo se da Portugal jako ovisi o Ronaldu. No, došli su ovako daleko bez da su se oslonili samo na njega i pokazali su momčadsku igru kao i moji suigrači te 1990. I sada je Francuska favorit, ali..."

"I kao što Francuzi razmišljaju kako zaustaviti CR7, Portugalci razbijaju glavu što s AG7. Griezmann ima tako finu ljevicu... Francuzi imaju puno samopouzdanja nakon pobjede nad Njemačkom, dok je Portugal imao dan više odmora."

"Zatvaranje prostora, striktno čuvanje i blokovi karakteristika su portugalske igre, uz briljantni dvojac Ronaldo - Nani naprijed. U sve tri nokaut utakmice pokvarili su planove suparnika koji su ubojiti u kontranapadima, a Ronaldo i Nani napravili su naprijed sasvim dovoljno da prođu. No, Francuska će biti drugačija jer njezin je stil napad s posjedom lopte, za razliku od Hrvatske, Poljske i Walesa."

"Deschampsova je momčad igrala s gustom sredinom, gotovo 4-4-2 protiv Njemačke, te je pokazala taktičku fleksibilnost. Iskoristili su dvije pogreške Nijemaca. No, sada treba očekivati da se vrate na plan A: presing na suparnika sustavom 4-3-3."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije