Manijaci uputili jasnu poruku klubu: 'To se ne smije dopustiti'

1
Radiosarajevo.ba
Manijaci uputili jasnu poruku klubu: 'To se ne smije dopustiti'
Foto: Dž. K. / A. K. /Radiosarajevo.ba / FK Željezničar - NK Široki Brijeg

Fudbaleri sarajevskog Željezničara su poraženi pred punim tribinama svoje “Grbavice” na otvaranju nove sezone od Širokog Brijega rezultatom 1:0. U najavi gostovanja u Vrapčićima u drugom kolu WWin lige BiH, popularni Manijaci su se odlučili osvrnuti i na prvo kolo, ali i na prethodnu sezonu.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

"Prije same najave gostovanja našeg voljenog kluba u Mostaru kod Veleža, osvrnut ćemo se na minula dešavanja i očekivanja ove sezone.

Znate li koliko radnika iz RS-a svaki dan dolazi da radi u Federaciju BiH?

Znate li koliko radnika iz RS-a svaki dan dolazi da radi u Federaciju BiH?

Pored prošlogodišnje borbe za opstanak, pored ljeta bez Evrope, pored skromnih pojačanja, stadion Grbavica je bio posjećeniji nego prošlih godina na samom startu prvenstva! Ne vrijedi brojati koji je ovo već put da Željini navijači uspješno polažu svoj ispit zrelosti, privrženosti i mentaliteta! Sa ovom utakmicom kultura dolaska na stadion je podignuta na još veći nivo u odnosu na ranije sezone i mi se zaista nadamo da ćemo nastaviti koračati ovim putem i mimo, za nas, razočaravajućeg starta prvenstva.

Ne možemo reći da se igrači nisu trudili ovu utakmicu, ali smo jasno vidjeli dokle većina njih može 'dobaciti' i to nas je podsjetilo na kraj prošle sezone, čiju reprizu ne želimo gledati. Ono čemu se imamo pravo nadati jeste da ćemo se pojačati sa još kojim igračem te se uključiti u ravnopravnu borbu za mjesta koja vode u Evropu. Stvar koja se ne smije dopustiti i na kojoj moraju poraditi neka stručna lica jeste to da pred domaćom publikom pred 12000 svojih navijača se ne može dopustiti da se gosti razigraju na terenu i koriste navijače kao oružje protiv domaćina, dok naši igrači igraju sa neobjašnjivom nervozom i pritiskom koji im niko nije nametnuo… Šta se tu dešava nije nam jasno, da ne ulazimo u dalje analize, nadamo se da će kompetentne osobe riješiti ovaj problem koji se nerijetko dešavao i u bliskoj prošlosti. Evo i na ovaj način, barem riječima nastojimo skinuti pritisak i nervozu sa igrača, ali ipak sa nekom dozom očekivanja.

Pogledajte spektakularnu atmosferu na punoj Grbavici: Navijači FK Željezničar priredili koreografiju

Pogledajte spektakularnu atmosferu na punoj Grbavici: Navijači FK Željezničar priredili koreografiju

Mi, navijači Želje, nemamo drugi klub, nemamo drugi stadion, godinama nemamo ni rezultate adekvatne renomeu našeg kluba, ali nemamo ni izbora nego puniti tribine našeg stadiona. To je naša obaveza, to je naša ukorijenjena želja za iskazivanjem ljubavi na taj način, koji je od minimuma.

Nakon par (ne)prespavanih noći, mimo rezultatskog neuspjeha, dosta je stvari na koje možemo biti ponosni, a ona koja se izdvaja jeste pogled na pune tribine Grbavice kao da smo igrali evropsku utakmicu, to je osjećaj koji nas ispunjava i koji nije jednostavno opisati, a samim tim je dodatni motiv za našu grupu da nastavi raditi punom parom, a nadamo se i dodatni motiv za ljude u klubu i igrače na terenu da svi zajedno daju svoj maksimum! Sljedeća domaća utakmica je za nešto manje od dvije sedmice, kada igramo protiv Igmana, te već sada koristimo priliku da na ovaj način ljudima ukažemo na značaj njihovog ponovnog dolaska u velikom broju i na tu utakmicu, BEZ OBZIRA NA REZULTAT U MOSTARU!

Osvrnimo se na gostovanje kod Veleža…

14.09.2019 je dan kada smo se posljednji put gledali oči u oči sa rivalskim navijačima u Vrapčićima… Skoro pet godina je prošlo od našeg gostovanja dolje, taj podatak je sam po sebi dovoljan motiv da napunimo gostujući sektor. Moramo se potruditi da nadglasamo domaće navijače i budemo 'uragan' u leđa našim igračima na putu do osvajanja prvih bodova u ovoj sezoni!

Za gostovanje u Mostaru organizovani su autobusi. Cijena prijevoza iznosi 25 KM, dok će karta za utakmicu koštati 10 KM. Uplate za ovo gostovanje primat će se u The Maniacs Shopu u četvrtak i petak od 18:00 do 21:00.

Utakmica se igra u subotu u 21:00.

SVI U MOSTAR!', stoji u objavi Manijaka.

Prije same najave gostovanja našeg voljenog kluba u Mostaru kod Veleža, osvrnut ćemo se na minula dešavanja i očekivanja...

Posted by The Maniacs on Tuesday, August 6, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije