Manijaci prozvali navijače Borca nakon što je danas izbjegnut sukob

3
Radiosarajevo.ba
Manijaci prozvali navijače Borca nakon što je danas izbjegnut sukob
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Transparent navijača Željezničara

Navijači Fudbalskog kluba Željezničar, popularni Manijaci, tokom večerašnje utakmice 13. kola PLBiH protiv Tuzla Cityja, prozvali su Lešinare, navijače banjalučkog Borca.

Tokom meč sa Tuzlacima tifozi Plavih na južnoj tribini stadiona Grbavica podigli su transparent na kojem je pisalo:

“Na tribini glume ubice dok okreću buseve, auta i kombije nasred ulice… Curice su ipak samo curice”, poručili su Manijaci.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Kako piše portal Balkanski navijači danas navijači Želje “izveli akciju” i zakazali “sukob”, ali su navijači banjalučkog kluba pobjegli…

“Prema informacijama iz naših izvora, Manijaci su organizovali dobru akciju i njih oko 100 se zaputilo u Jajce (otprilike 200 kilometara od Sarajeva) kako bi dočekali stotinjak Lešinara koji su krenuli iz Banja Luke na gostovanje u Trebinje, gdje je danas Borac igrao protiv Leotara.

Lešinari su primjetili Manijake na nekih 200 metara ispred sebe i zaustavili autobuse. Kada su Manijaci krenuli da se približavaju, Lešinari su htjeli da izbjegnu sukob, vratili su se u autobuse i krenuli nazad u Banja Luku”, piše portal Balkanski navijači.

Pojedine navijačke grupe na Facebooku pišu kako je policija spriječila mogući sukob.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije