Mandžukić i Modrić godinama nisu razgovarali, sada su objavili zajedničku fotografiju

0
Radiosarajevo.ba
Mandžukić i Modrić godinama nisu razgovarali, sada su objavili zajedničku fotografiju
Foto: EPA / Luka Modrić

Hrvatska nogometna reprezentacija ostvarila je historijski uspjeh plasiravši se u finale Lige nacija nakon pobjede protiv Nizozemske rezultatom 4:2.

Nakon utakmice Hrvatski nogometni savez (HNS) objavio je fotografiju Luke Modrića i Marija Mandžukića, koja je postala viralni hit na društvenim mrežama.

Fotografija je simbolična jer su oba igrača postigla odlučujuće pogotke na ključnim utakmicama koje su odvele Hrvatsku u finale Svjetskog prvenstva 2018. godine i finale Lige nacija 2023. godine.

Travnjak stadiona Rođeni posut kiselinom iz drona, predsjednik Veleža: "Policija je sve vidjela"

Travnjak stadiona Rođeni posut kiselinom iz drona, predsjednik Veleža: "Policija je sve vidjela"

"Strijelac posljednjeg pogotka na utakmici pri plasmanu u finale Svjetskog prvenstva 2018. godine. Strijelac posljednjeg pogotka na utakmici pri plasmanu u finale Lige nacija 2023. godine", piše uz fotografiju zagrljenih Modrića i Mandžukića.

Mario Mandžukić i Luka Modrić
Foto: Instagram: Mario Mandžukić i Luka Modrić

Ova fotografija posebno je zanimljiva obožavateljima i zato što su Modrić i Mandžukić u prošlosti imali nesuglasice, no sada su to, izgleda, ostavili iza sebe.

Njihov sukob, naime, datira još iz kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2014., međutim, prije Svjetskog prvenstva 2018., Modrić je inicirao razgovor s Mandžukićem kako bi obnovili svoj odnos.

O sukobu je Modrić ranije progovorio u svojoj autobiografiji.

"'Ajde, Mario, idemo danas jako', rekao sam mu, onako kako se vrlo često igrači međusobno potiču na treningu ili prije utakmice. Mandžukić me, međutim, iznenadio svojom reakcijom: 'Samo ti gledaj sebe, pusti mene.' Učinilo mi se da je u pitanju neko trenutno neraspoloženje. Kao da se nešto durio na mene, a tome nisam mogao logično objašnjenje.

S njim sam uvijek imao dobar odnos. Bili smo u stalnom kontaktu sve do tada. Onda je nastala tišina, odnos se zahladio. Da mi je današnja mudrost, bio bih to raščistio odmah ili u najgorem slučaju na sljedećem okupljanju reprezentacije. No bio sam i ja prkosan. Kad se dva teška karaktera nađu u kratkom spoju, energija nestane. Meni je, iskreno rečeno, bilo krivo, ali nisam htio povući prvi potez. Očito nije ni on", pisao je Luka Modrić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije