Manchester United i Liverpool podijelili bodove: Ibrahimović spasio Mourinha

Radiosarajevo.ba
Manchester United i Liverpool podijelili bodove: Ibrahimović spasio Mourinha
Danas u 17 sati odigran je najveći derbi u Engleskoj, a utakmica je završena rezultatom 1:1.

Mourinho je u ovoj utakmici od početka utakmice mogao računati na Ibrahimovića i Rojoa, dok Klopp nije mogao da računa na coutinha i Manea, piše Sport1.

Prvu priliku na utakmici imao je Liverpool, a nakon kornera Milnera David De Gea hvata loptu. Domaći su imali prvu priliku u 6. minuti, ali nakon centaršuta Valencije Arnold izbija loptu daleko od gola.

U 12. minuti Martial je dobro prihvatio loptu, napravio dva driblinga, ali Lovren ga je zaustavio. Samo minut kasnije krilni igrač Uniteda fantastično je centrirao, ali Ibrahimović nije zahvatio loptu na najbolji način i lopta odlazi van terena. Veliku grešku napravio je Lovren u 19. minuti kada je slabo vratio loptu nazad do golmana, ali Mignolet je bio brži od Ibrahimovića i izborio loptu za svoju ekipu.

Samo minut kasnije Paul Pogba bio je u prilici za pogodak kada ga Mkhitaryan odlično proigrava, ali on šutira pored gola gostiju. Domaći igrači pojačali su tempo i krenuli još ofanzivnije prema golu Liverpoola, a Mkhitaryanov centaršut pokupio je Mignolet u 21. minuti utakmice.

U 26. minuti gosti stižu do vodstva. Nakon kornera koji je izveo Milner, Pogba je igrao rukom u svom kaznenom prostoru i tako poklonio penal Liverpoolu. Siguran sa bijele tačke bio je Milner i tako gostima donio vodstvo.

 

Nakon gola gostiju priliku za izjednačenje bio je Ibrahimović nakon slobodnog udarca, ali Mignolet fantastično brani. Najbolju priliku za izjednačenje imao je Mkhitaryan pred sami kraj prvog dijela, ali opet golman gostiju odlično brani. Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 1:0 u korist gostujuće ekipe.

Drugo poluvrijeme započelo je izmjenom u domaćem sastavu, a na terenu se našao Rooney koji je zamijenio Carricka. Origi je u 49. minuti prvi put zaprijetio domaćima, ali Jones je blokirao njegov udarac i lopta je završila u korneru. Ibrahimović je u 55. minuti odlično uposlio Mkhitaryjana koji je proslijedio loptu do Martiala, ali Francuz nije uspio loptu proslijediti u gol.

Manchester United je u drugom poluvremenu ubacio u brzinu više, a prilike su se redale jedna za drugo, pa je tako Pogba u 59. minuti šutirao na gol gostiju bez opasnosti po Mignoleta. Gosti su u 63. minuti imali priliku preko Coutinha, ali De Gea je bio siguran.

Nakon greške Pogbe u 75. minuti Wijnaldum je mogao ovjeriti pobjedu svoje ekipe, ali je šutirao preko gola. 

U 85. minuti domaći su stigli do izjednačenje. Nakon centaršuta Valencije Ibrahimović je glavom pogodio gol gostiju.

 

U 92. minuti Wijnaldum je imao priliku da donese pobjedu svojoj ekipi, ali De Gea je odlično odbranio. Utakmica je završena rezultatom 1:1, a domaća ekipa je nastavila niz bez poraza i u ovoj utakmici, dok su fudbaleri Liverpoola nastavili sa lošijim partijama. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije