Arsenal pregazio Swansea, Hull konačno upisao pobjedu

Radiosarajevo.ba
Arsenal pregazio Swansea, Hull konačno upisao pobjedu
Facebook / Ilustracija
Popodnevni termin današnjeg programa 21. kola engleskog Premiershipa donio nam je šest utakmica.

Hull je nedavno promijenio trenera, a čini se da je to uzrokovalo 'pozitivni šok' kod igrača, koji su konačno izborili pobjedu, piše Sport1.

Ipak, kada je Bournemouth poveo u trećoj minuti činilo se da neće biti tako. Gol s bijele tačke je postigao Stanislas. No domaći su uspjeli poravnati u 32. minuti preko Hernandeza, a preokret je donio isti igrač u 50. minuti. Konačnih 3:1 za domaće postavio je Mings autogolom u 62. minuti. Tigrovi su tako ostvarili četvrtu pobjedu u sezoni i nada za opstanak se drastično povećala.

Arsenal je pregazio fenjeraša Swansea City s 4:0. Giroud je potvrdio da je u sjajnoj formi golom u 37. minuti, a onda su uslijedila dva autogola. Prvi je djelo Corka iz 54. minute, a onda je svoju mrežu pogodio i Naughton u 67. minuti. Konačnih 4:0 postavio je Sanchez u 74. minuti.

David Moyes je upisao još jedan domaći poraz na klupi Sunderlanda. Stoke je 'uništio' domaće u samo 30 minuta s dva gola Arnautovića i jednim golom Croucha. Defoe je uspio smanjiti na 3:1 u 40. minuti, no to je bilo sve od domaćih, koji se nalaze u jako teškoj situaciji.

West Ham je upisao novu pobjedu uprkos jako teškoj situaciji u klubu, koja je uzrokovana nezadovoljstvom Dimitrija Payeta, koji danas nije ni igrao. Feghouli je pogodio u 68. minuti za vodstvo protiv Crystal Palacea i veliko slavlje domaćih navijača. Na 2:0 je povisio Carroll golom u 79. minuti, a konačnih 3:0 postavlja Lanzini četiri minute prije kraja.

Burnley je slavio protiv Southamptona golom povratnika Bartona iz 78. minute, a vrijedi istaći da je veznjak u igru ušao samo pet minuta prije toga. Jedini meč bez golova odigrali su Watford i Middlesbrough.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije