Maldini ga doveo u Milan, a on se odrekao Srbije

0
Radiosarajevo.ba
Maldini ga doveo u Milan, a on se odrekao Srbije
Foto: Instagram / Miloš Kerkez

Vijest da je Srbija ostala bez talentovanog mladog fudbalera u bitki sa Mađarskoj nije prošla neopaženo.

U danu kada je A tim slavio u Stokholmu golom Luke Jovića, uvertiru u taj meč dala je informacija da je Mađarska "otela" Srbiji 18-godišnjeg lijevog beka Miloša Kerkeza.

Kerkez je dobio poziv u najbolju selekciju Mađarske za mečeve protiv Njemačke u subotu i Engleske tri dana kasnije, i ako debituje, kao što se očekuje, rođeni Vrbašanin više neće moći da mijenja nacionalni dres.

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Uprkos tome što su mu roditelji Srbin i što je ponukao u kulskom Hajduku, Kerkez je prelomio da definitivno nastupa pod zastavom Mađarske.

Iz Hajduka je sa samo 11 godina otišao i prošao probu u bečkom Rapidu, da bi sa stigao u mađarski Đer. Već tada je bilo jasno da se radi o talentovanom fudbaleru, sa fizičkim i brzinskim sposobnostima koje nisu promakle slavnom Milanu.

Čuveni Paolo Maldini je insistirao na njegovom prelasku na San Siro, platio ga je 200.000 eura i dobio neočekivan paket. Niko nije mislio na drugu stranu Kerkeza, a ona je kontroverzna.

S njom su se upoznali na promociji u Milanu kada je rekao da je navijač Juventusa.

"Navijao sam za Juventus dok sam bio dijete, ali sad se situacija promenila. Nadam se da će Milan sačuvati lidersku poziciju na tabeli Serije A", rekao je Kerkez i iznenadio mnoge.

Da to nije preveliko iznenađenje pokazala je otkrio je i mađarski novinar Akoš Varga. Prepričao je riječi njegovog oca Milana.

Citirao je oca riječima da "Miloš uopšte nije lak za vođenje i treniranje, ali da je u isto vrijeme marljiv radnik", piše sportal.blic.rs.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije