Madridski derbi prekinut nakon ispada navijača Atletica: Pogledajte šta se dešavalo

0
Radiosarajevo.ba
Madridski derbi prekinut nakon ispada navijača Atletica: Pogledajte šta se dešavalo
Foto: Prtscr / X.com / Navijači Atletico Madrida

Neugodne scene prekinule su derbi Atletica i Real Madrida na Metropolitanu! Kraljevi su do 70. minute imali 1:0 vodstvo nakon što je Eder Militao (64.) postigao pogodak glavom, ali nedugo zatim igrači su poslani u svlačionicu.

Šta se dogodilo? Na prvu smo pomislili da je u pitanju rasizam kao jedan od većih problema španjolskih tribina posljednjih mjeseci, ali to ipak nije slučaj.

Naime, nedugo nakon Brazilčevog pogotka, navijači Atletica smješteni na dijelu tribina iza Realova gola zasuli su Thibauta Courtoisa raznoraznim predmetima. Između ostalog, na teren je ubačen veliki broj upaljača, a doletjela i vrećica s ostacima - sendviča.

Savez kolumnista | Faruk Šehić: Kongres čemera i jada

Savez kolumnista | Faruk Šehić: Kongres čemera i jada

Podsjetimo, belgijski golman je ranije branio boje Atletica i s njima osvojio LaLigu.

Sudac Mateo Busquets Ferrer potom se oglasio i poslao fudbalere oba tima u svlačionicu.

Domaći trener Diego Simeone zaputio se prema tribinama u pratnji stopera Josea Marije Gimeneza. Atleticov duo molio je navijače da smire strasti, ali još uvijek nije jasno da li će njihov apel imati efekta i hoće li se utakmica nastaviti.

Kadar je pokazao i kratak razgovor između Carla Ancelottija i četvrtog suca, ali nije se moglo razaznati o čemu razgovaraju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije